ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΡΑΒΕΙΑ 21ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ

2015-09-19 22:39
Η κριτική επιτροπή του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας , αποτελούμενη από τους 
 
Πρόεδρο 
Έλενα Χριστοδουλίδου
Μέλη
Professor Dr. Laurentiu Damian
Bojidar Manov
Θοδωρή Παπαδουλάκη
Eric Wojcik 
 
Κατά την τελική συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου, με το παρακάτω σκεπτικό:
Εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Αντώνη Παπαδόπουλο και όλη την ομάδα του Φεστιβάλ για την εξαίρετη φιλοξενία και φροντίδα με την οποία μας περιέβαλαν όλη την βδομάδα, καθώς και για το εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, γεγονός που κατέστησε το έργο μας ιδιαίτερα δύσκολο. 
 
Το πρόγραμμα αναδεικνύει μια μεγάλη ποικιλία ιδεών και αφηγηματικών λεξιλογίων. Είδαμε ταινίες υψηλών τεχνικών και καλλιτεχνικών προδιαγραφών με θαυμαστή φωτογραφία και τάσεις που άλλοτε υπηρετούν την ποιητική, αλληγορική, εικαστικής διάθεσης γραφή και άλλοτε την λιτή, ρεαλιστική αποτύπωση.
 
Το φετινό  πρόγραμμα μας πρόσφερε επίσης ένα πανόραμα από ένα ευρύ γεωγραφικό και πολιτιστικό φάσμα, στο οποίο επικρατούν θεματολογικά οι ενδοοικογενιακές σχέσεις οι μεταπτώσεις της εφηβείας και η έν γένει δύσκολη ανθρώπινη κατάσταση. 
 
Η Επιτροπή επίσης, εκτίμησε τον μεγάλο αριθμό ταινιών που με εσωτερικούς ρυθμούς, λεπταισθησία και υπαινικτικό χιούμορ, απομυθοποίησαν τη συμπλεγματική συμπεριφορά του ανθρώπου στη σύγχρονη κοινωνία, αφήνοντας την αισιοδοξία να πρυτανεύσει.  
 
Οι δουλειές των νέων σκηνοθετών που είδαμε ήταν πραγματικά αξιόλογες και θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους ένα δημιουργικό και γεμάτο προκλήσεις μέλλον. 
 
 
Βραβεία Διεθνούς 2015 
 
Grand Prix 2015: 
Απονέμεται  στην ταινία «Tranquillity of Blood» του  Senad Sahmanovic – Μαυροβούνιο (ssahmanovic@t-com.me)
Για τη σφιχτοδεμένη σκηνοθεσία, την άψογη δραματουργία και τη στέρεη γνώση της αφηγηματικής κατάστασης
 
Second Prize 
Απονέμεται  στην ταινία «Three variations on Ofelia» του Paulo Rique - Μεξικό (@imcine.gob.mx)