Με τέσσερα μετάλλια και συμμετοχή σε εννέα τελικούς επιστρέφουν από την Ουγγαρία και το grand prix του Σομπατέλι οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής που συμμετείχαν στη διεθνή διοργάνωση.

Η Βάσω Μιλλούση (στην φωτογραφία) κατέκτησε δύο μετάλλια (χρυσό στη δοκό ισορροπίας και χάλκινο στο έδαφος), ενώ οΛευτέρης Πετρούνιας πήρε με εντυπωσιακό τρόπο το χρυσό στους κρίκους και ο Νίκος Ηλιόπουλος το ασημένιο στο δίζυγο. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτέλεσε τελική πρόβα ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Γλασκώβης (23 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου).

Ο Δημήτρης Μαρκούσης έμεινε άδικα έξω από τα μετάλλια, τερματίζοντας στην 4η θέση του τελικού του εδάφους ανδρών με 14,750 β. έπειτα από ένσταση αντιπάλου του, η οποία δεν του επέτρεψε να διατηρήσει το χάλκινο μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο έχασε στις λεπτομέρειες η Ιωάννα Ξουλόγη, που κατέκτησε την 4η θέση στη δοκό ισορροπίας με 12,700 β. Διπλή παρουσία στους τελικούς οργάνων των γυναικών είχε η Αργυρώ Αφράτη, που κατετάγη 5η στο άλμα και 6η στους ασύμμετρους ζυγούς.

Εκτός τελικών έμειναν στο Σομπατέλι ο Βλάσης Μάρας, που το Σάββατο είχε πτώση στο μονόζυγο και έμεινε έξω από την προνομιούχο εξάδα, ο Γιώργος-Χρήστος Χατζηευσταθίου, ο οποίος κλήθηκε να αγωνιστεί την τελευταία στιγμή και παρουσίασε το πρόγραμμά του στον πλάγιο ίππο, καθώς και η Βάλια Πλυτά, που είχε την 8η καλύτερη βαθμολογία στους ασύμμετρους ζυγούς με 11,600 β.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ