ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύλληψη διακινητή παράνομων μεταναστών στην Κομοτηνή

2015-04-19 10:11

Φωτογραφία αρχείου

Μια τρελή καταδίωξη έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στους δρόμους της Καβάλας, αφού η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να φτάσει στη σύλληψη ενός διακινητή παράτυπων μεταναστών.

Όπως έγινε γνωστό, ο διακινητής δεν σταμάτησε στα σήματα που του έκαναν αστυνομικοί από την περιοχή της Κομοτηνής μέχρι και την Καβάλα.

Υπήρξε μάλιστα και συμπλοκή ενός αστυνομικού με τον διακινητή στους πεζοδρόμους της πόλης, συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του δράστη και τελικά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης στο ύψος των διοδίων του Ιάσμου, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης έκαναν σήμα στάσης στον 39χρονο οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου. Εκείνος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή των δυνάμεων των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ξάνθης και Καβάλας.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο άνδρας μπήκε στην πόλη της Καβάλας μέσω της περιμετρικής οδού και το όχημά του ανέπτυξε μία τρελή πορεία.

Παραβίασε μονοδρόμους χτυπώντας πολλά σταθμευμένα οχήματα και συγκρούσθηκε με ΤΑΧΙ. Από τη σύγκρουση στράβωσε το τιμόνι του αυτοκίνητου του δράστη, με αποτέλεσμα το όχημα να κολλήσει και να ακολουθήσει ανεξέλεγκτη πορεία, στη διάρκεια της οποίας προσέκρουσε εκ νέου σε άλλα δύο ΙΧ αυτοκίνητα, οπότε τότε κατέστη δυνατό να ακινητοποιηθεί. Ο οδηγός, όμως, το εγκατέλειψε και διέφυγε τρέχοντας.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό μέσα στους πεζοδρόμους της Καβάλας, που εκείνη την ώρα ήταν γεμάτοι από κόσμο. Ο οδηγός - διακινητής προσπάθησε να διαφύγει προσποιούμενος τον περιπατητή, αλλά έγινε αντιληπτός από αστυνομικό, ο οποίος τον ακινητοποίησε ύστερα από συμπλοκή μαζί του.

Τελικά, οι Αρχές τον συνέλαβαν. Πρόκειται για Μολδαβό που απασχόλησε και στο παρελθόν την αστυνομία, καθώς είχε πραγματοποιήσει κι άλλες παράνομες διακινήσεις μεταναστών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και εννέα συνολικά μετανάστες, που επέβαιναν στο αυτοκίνητό του. Ο 39χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος και ελαφρά τραυματισμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.