ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σπανούλης: «Είχαμε πάθος και ψυχή»

2015-05-15 22:24

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα του Ολυμπιακού με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βασίλης Σπανούλης, στάθηκε στα ψυχικά αποθέματα που έδειξε στο τέλος η ομάδα του στον ημιτελικό. 

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ήταν λογικό να πανηγυρίζει μετά το τέλος του παιχνιδιού, καθώς ήταν αυτός που με τους 11 πόντους που πέτυχε στα τρία τελευταία λεπτά οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τελικό της Κυριακής. «Ο αθλητισμός έχει χαρές και λύπες παντού. Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, έτσι είναι η ζωή. Στην Ελλάδα θέλουμε πάντα να νικάμε, αλλά πρέπει να μάθουμε και να χάνουμε. Παίξαμε με ψυχή σήμερα και χάρις σε αυτό τον παράγοντα καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Είχαμε πάθος και γι΄ αυτό νικήσαμε», ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού.

Τι κι αν 3:39’’ πριν το τέλος οι Ρώσοι ήταν μπροστά με+9 (63-54); Ο Βασίλης Σπανούλης, που ήταν «εξαφανισμένος» για 35 λεπτά σημείωσε δύο απίστευτα τρίποντα και οδήγησε τους Πειραιώτες για ακόμη μία φορά προς τον "θρόνο" του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στους 13 πόντους σταμάτησε ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», πετυχαίνοντας τους 11 στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Πρίντεζη να είναι πρώτος σκόρερ με 14 και τον Σλούκα να προσθέτει άλλους 10.

Από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξεχώρισε ο Ντε Κολό με 18 πόντους, με τον Κάουν να είχε 11 και τους Ουίμς και Τζάκσον από 9.

Οι «ερυθρόλευκοι» την Κυριακή (21:00) θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ για τον τρίτο τίτλο του την τελευταία τετραετία.

Δεκάλεπτα: 20-17, 36-35, 51-47, 68-70

 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (2), Τεόντοσιτς 8 (1), Νίκολς, Τζάκσον 9, Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 9, Βοροντσέβιτς 5 (1), Κάουν 11, Χριάπα 2, Χάινς 1, Κιριλένκο 5. 
 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 2, Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (1/7δίπ., 3/8τριπ.), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 10, Πρίντεζης 14 (2 τριπ., 8ριμπ.), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγέτ 3 (1), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 2. 

Σπανούλης: «Αρνηθήκαμε να χάσουμε»

Ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να χάσει και προκρίθηκε στον τελικό του Final Four, όπως δήλωσε ο αρχηγός του, Βασίλης Ολυμπιακός.

Ο Έλληνας άσος δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Αρνηθήκαμε να χάσουμε για πολλοστή φορά. Ακόμα και σήμερα αυτή την ομάδα την αγάπησαν ακόμα περισσότεροι Ολυμπιακοί. Αλλά την αγάπησε και όλη η Ελλάδα. Ο γιος μου μάλλον απογοητεύτηκε με αυτά που έβλεπε από τον πατέρα του και αποφάσισε να κοιμηθεί. Πλάκα κάνω, τα παιδιά είναι ξεχωριστή ιστορία στη ζωή μου. Το έχω πει και στο παρελθόν. Η ζωή και ο αθλητισμός έχει και χαρές και λύπες. Οι Έλληνες θέλουμε μόνο να νικάμε. Πρέπει να μάθουμε και να χάνουμε. Εμείς θα καταθέτουμε πάντα την καρδιά μας για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε αγάπη γι αυτό που κάνουμε και πάθος για να νικάμε».