ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Live η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

2015-06-16 14:57
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

 

Στην Κοινοβουλετική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται ο πρωθυπουργός ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές-εταίρους έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει τους βουλευτές του κόμματός του για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ αναμένεται να παρουσιαστούν και οι τελευταίες θέσεις που κόμισε στις συναντήσεις με τους θεσμούς η Αθήνα και να αιτιολογηθεί εκτενώς και η φιλοσοφία πίσω από τις τελευταίες προσθήκες μέτρων.

Εσωκομματική αποτίμηση

Η συνεδρίαση αποτελεί όμως και μια καλή αφορμή για να «αναμετρηθούν» οι διαφορετικές θέσεις για τη μέχρι τώρα διαπραγμάτευση που διεξάγει το Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο, αλλά και να παρουσιαστούν οι εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής, όλες οι τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ικανοποιημένες από το γεγονός ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έδειξε «σθεναρή αντίσταση» στις τελευταίες προτάσεις των θεσμών, ενώ ακολουθούν διαφορετικό σκεπτικό για τις επόμενες ημέρες. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά άρθρου της ιστοσελίδας iskra.gr, που απηχεί τις απόψεις του Αριστερού Ρεύματος.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, «παρά την υποκριτική «ψυχραιμία» που επιδεικνύουν οι εκπρόσωποι του ευρωατλαντικού κατεστημένου και τις απειλές που εκτοξεύουν προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, στην πραγματικότητα τρέμουν μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις», αφού «ξέρουν πολύ καλά ότι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για συμφωνία θα τους στοιχίσει πανάκριβα και οικονομικά και κυρίως γεωπολιτικά».

Η ιστοσελίδα συμπέρανε ότι «η Ελλάδα διαθέτει πολλές εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες, παρά τις προσωρινές σοβαρές δυσκολίες, μπορούν να δώσουν ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό και να οδηγήσουν τη χώρα σε ανορθωτική πορεία ανάπτυξης».