ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 22ας ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

2015-10-16 21:36

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Δράμας καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συναδέλφους μέλη τους καθώς και όλο το Δραμινό λαό, να συμμετέχει στο συλλαλητήριο για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα την Πέμπτη 22-10-2015 στις 12:00 το μεσημέρι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, με συνέπεια συνεχίζει τη δραστική υποχρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, των πολυιατρείων, των ιδρυμάτων πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων, στα πλαίσια μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που προωθείται διαχρονικά και ενιαία σε όλα τα κράτη της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια, με ή χωρίς δημοσιονομικό χρέος, είτε είναι στο ευρώ είτε όχι.

Αυτές οι πολιτικές είναι η αιτία που οδήγησαν και το γενικό νοσοκομείο Δράμας σε δραματική κατάσταση. Για άλλη μία φορά τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε μπροστά σε οριακό σημείο στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Η απαξίωση που τόσα χρόνια οδήγησαν οι πολιτικές υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας χτύπησε κόκκινο! Φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει επαρκές ιατρικό προσωπικό για να λειτουργήσει και να εφημερεύσει με ασφάλεια η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου, να μην υπάρχει από 1η Οκτώβρη φαρμακοποιός στο Φαρμακείο του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μη χορηγούνται φάρμακα σε ασφαλισμένους στη πρόνοια καθώς και να μένουν οι κλινικές χωρίς φάρμακα.

Η πολιτική αυτή δεν έπεσε από τον ουρανό, το πρόβλημα δεν προέκυψε σε ένα βράδυ. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που διαχρονικά ακολουθήθηκε από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις. Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου δε φτάνει ούτε για τα βασικά!

Ήδη τα λαϊκά στρώματα του Νομού μας αλλά και όλης της χώρας βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε βασικές παροχές υγείας, στο φάρμακο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προσλάβει ούτε έναν εργαζόμενο στις δομές Υγείας της χώρας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα λαϊκά στρώματα του Νομού και τους συνταξιούχους να μπούνε μπροστά, να παλέψουν, να πάρουν πρωτοβουλίες διεκδικώντας:

  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό. Άμεση και γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου.

  • Προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικού όλων των κλάδων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Δράμας.

  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

  • Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού έτσι που οι βάρδιες να καλύπτονται επαρκώς και με αποτελεσματικότητα, τόσο στην τακτική καθημερινή υπηρεσία όσο και κατά την εφημερία.

  • Άμεση πρόσληψη παραϊατρικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού, προσωπικού για το ΕΚΑΒ.

  • Άμεση κατάργηση των ιδιωτικοποιημένων δομών και υπηρεσιών (καθαριότητα, τηλέφωνο για ραντεβού) και λειτουργία τους με μόνιμο προσωπικό.

  • Άμεση καταβολή όλων των μέχρι σήμερα δεδουλευμένων, υπερωριών ή εφημεριών του προσωπικού χωρίς περικοπές».

Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους σε κάθε χώρο και κλάδο, σε κάθε πόλη και γειτονιά μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν την πολιτική του Κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ – Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλλουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Δράμας καλεί τους εργαζομένους να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας.