ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γυναικόπαιδα πνίγηκαν ανοικτά της Λέσβο

2015-10-16 07:59
Γυναικόπαιδα πνίγηκαν ανοικτά της Λέσβου
 

 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Νέο ναύαγιο σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, ανοικτά της Λέσβου, όταν σκάφος του Λιμενικού κλήθηκε για την περισυλλογή μεταναστών και προσφύγων που ταξίδευαν με ξύλινο σκάφος από τις τουρκικές ακτές.
Τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν μισό ναυτικό μίλι βόρεια του Μολύβου με αποτέλεσμα να βρεθούν στη θάλασσα όλοι οι επιβάτες. Οι Αρχές κατάφεραν να σώσουν 31 άτομα, ενώ επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλο ένα εξακολουθεί να αγνοείται.
Τα θύματα ήταν δύο γυναίκες, ένας άνδρας και τέσσερα παιδιά -μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος.
Τρία από τα τέσσερα παιδιά είναι αδέλφια. Η μητέρα τους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης αγνοώντας το τι έχει συμβεί στα παιδιά της.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο τούρκος δουλέμπορος επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο από τους Λιμενικούς και έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα τη βύθιση του πλοιαρίου μετά τη σύγκρουσή του.
Η πλώρη του ξύλινου σκάφους μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη για εξέταση, ενώ το υπόλοιπο μέρος του σκάφους βυθίστηκε.
Στην περιοχή, επιχειρούσαν δυο σκάφη του Λιμενικού και ένα σκάφος της Frontex.
Όπως κατέθεσαν ο επιζήσαντες επιβιβάστηκαν στο σκάφος, μια παλιά ξύλινη βάρκα σήμερα το πρωί. Στην οριογραμμή ο Τούρκος μεταφορέας -που είχε πάρει 1.500 δολάρια για κάθε έναν από όσους μετέφερε- εγκατέλειψε το σκάφος επιστρέφοντας στην τουρκική ακτή με φουσκωτό.
Οι εναπομείναντες στο σκάφος Σύροι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους πανικοβλήθηκαν. Προσπάθησαν να το οδηγήσουν προς την Ελληνική ακτή μη μπορώντας να ρυθμίζουν ούτε την ταχύτητα του ούτε την κατεύθυνση του.

/www.eleftheria.gr