ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γκρεμίζουν τα παλιά τζάκια

2015-09-30 08:01

Γκρεμίζουν τα παλιά τζάκια

Η κατασταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω με τα γνωστά τζάκια που λυμαίνονται στην κυριολεξία τον πολιτικό χώρο της ΝΔ, ενός κόμματος με ιστορία στον τόπο μας.

Παρά το γεγονός ότι στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, επικρατεί διάθεση νεωτερισμού και επαναστατικότητας ως προς την επιλογή των αρχηγών, εντούτοις στη ΝΔ, σε ένα δυνάμει κόμμα εξουσίας, εξακολουθεί να επικρατεί το σύστημα των «βιλαετιών». Όπως επί τουρκοκρατίας, οι ισχυροί μοίραζαν και διαφέντευαν τις περιοχές, έτσι και στη Νέα Δημοκρατία, τα γνωστά τζάκια, που έκαναν κουμάντο στο κόμμα, θέλουν να συνεχίσουν να το διοικούν.

Όμως, δεν υπολόγισαν σε έναν βασικό παράγοντα αντίδρασης και αντίστασης και αυτός δεν είναι άλλος από την νεολαία του κόμματος. Οι ψηφοφόροι της μεγάλης αυτής παράταξης, έχουν δώσει διαφορετικά δείγματα γραφής μέχρι τώρα. Είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με τις «βαρονίες» και τα «τζάκια» στο κόμμα και να οδηγήσουν στη νέα εποχή τη Νέα Δημοκρατία. Είναι αποφασισμένοι να βγάλουν αρχηγό νέο πολιτικό και να ξεφορτωθούν τους Καραμανλήδες και τους Μητσοτάκηδες.

Η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της συντηρητικής παράταξης, που ασφυκτιούσαν μέχρι τώρα, κάτω από την ασφυκτική κυριαρχία των δύο παραδοσιακών οικογενειών. Είναι τέτοιος ο πανικός, ώστε οι δύο οικογένειες, να ξεχάσουν τα «μίση και πάθη» και να ενωθούν μπροστά στον «κοινό εχθρό».

Γι` αυτό και η Ντόρα Μπακογιάννη δε δίστασε να «αποκηρύξει» τον αδελφό της Κυριάκο, που, προς το παρόν, επιμένει στην υποψηφιότητα του, ενώ και ο γιός της, Κώστας Μπακογιάννης, συνομήλικος του Απόστολου Τζιτζικώστα, ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος, ενώ και ο Κώστας Καραμανλής ο νεότερος, υποχρεώθηκε, μετά από ασφυκτικές πιέσεις, να «ανακαλέσει» τη στήριξη του, προς τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, δηλώνοντας μάλιστα δυσαρεστημένος από τις πολλές υποψηφιότητες. Όλα αυτά δείχνει τον πανικό του κατεστημένου της Συγγρού, καθώς βλέπει τη δυναμική της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα, να αποκτά διαστάσεις, που δεν τις είχαν προβλέψει.

Περισσότερο τους ανησυχεί η τεράστια ανταπόκριση στους νέους, που δεν καταλαβαίνουν από παραδοσιακές εξαρτήσεις και τζάκια και απειλούν να σαρώσουν τα πάντα, στέλνοντας όλα τα «ζόμπι» της συντηρητικής παράταξης, στα σπίτια τους, βλέποντας πως αν συνεχίσουν να κρατούν τις καρέκλες, η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτική του πανικού και της διάλυσης που έχουν βαρέσει στη Συγγρού, είναι η στάση του σημερινού, «υπηρεσιακού» προέδρου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που φαίνεται ν` αποτελεί τον «εκλεκτό» των «οικογενειών», που επιμένει να... μαδάει τη μαργαρίτα, κάνοντας αινιγματικές δηλώσεις, την ίδια ώρα, που τσακώνεται δημόσια, με το γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο! Πάντως, όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κος. Μεϊμαράκης, θα είναι τελικά υποψήφιος, μετά και τις πιέσεις που δέχεται από τα «ΚΑΠΗ» της παράταξης.

Εν τω μεταξύ, η δημόσια επιβεβαίωση από τον Μάκη Βορίδη, ότι δε θα είναι υποψήφιος, ενισχύει εκ των πραγμάτων, την υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη, δίνοντας της πρόσθετη δυναμική, καθώς επιτρέπει στον σημερινό κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, να εμφανιστεί ως ο μοναδικός και αυθεντικός εκφραστής της ΝΔ. Σε αυτό το τμήμα ψηφοφόρων αναφέρθηκε και ο Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας, πάντως, υπέρμαχος της ενότητας, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του, ότι αποφάσισε να μην είναι υποψήφιος, γιατί φοβήθηκε ότι θα δεχθεί.. χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, χωρίς να διευκρινίζει από πού.

Στους υποψήφιους προέδρους, πάντως, προστέθηκε χθες και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, Γιώργος Πατούλης, που διατείνεται, μάλιστα, ότι έχει, ήδη, συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, λήγει την Παρασκευή το μεσημέρι.

https://www.kontranews.gr/