ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενας «Αθικτος» στην Αθήνα

2015-07-10 09:41
Ο Γάλλος ηθοποιός Φρανσουά Κλουζέ παίζει στην δεύτερη ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια
Ενας «Αθικτος» στην Αθήνα
Ο Φρανσουά Κλουζέ (αριστερά) και οι Σωτήρης Τσαφούλιας και Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στα γυρίσματα της ταινίας «Ετερος εγώ».

 

Στην Αθήνα βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γάλλος ηθοποιός Φρανσουά Κλουζέπροκειμένου να συμμετάσχει στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Σωτήρη Τσαφούλια«Έτερος Εγώ». Στην εν λόγω ταινία, που είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη της ταινίας «Κοινός παρανομαστής», ο γνωστός ηθοποιός που αγαπήθηκε  όχι μόνο από το ελληνικό, αλλά από το παγκόσμιο στους «Άθικτους» (Intouchables, 2011), υποδύεται τον Μαρσέλ ντε Σαφ, μαθηματικό και λάτρη της ελληνικής ιστορίας, ο οποίος βοηθά στην εξιχνίαση μιας σειράς δολοφονιών στην Αθήνα του 2015.
 
Πέντε δολοφονιών για την ακρίβεια, με κοινό χαρακτηριστικό αρχαία ρητά του Πυθαγόρα  στους τόπους των εγκλημάτων. Αυτός είναι ο ιστός της ιστορίας όπου κεντρικό πρόσωπο είναι ένας καθηγητής εγκληματολογίας (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) ο οποίος έχει αναλάβει την λύση του μυστηρίου.
 
Η ταινία είναι μια παραγωγή της Green Dragon σε εκτέλση παραγωγής Blonde και θα διανεμηθεί στην χώρα μας το 2016 από την Feelgood Entertaiment. Eκτός των προαναφερθέντων ηθοποιών παίζουν επίσης οι Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Κόρα Καρβούνη, Αννα Καλαϊτζίδου, Βασίλης Ρίσβας, Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βαγγέλης  Αλεξανδρής Δημήτρης Μαύρος, Μαίρη Νέγρη, Ιάσωνας Παπαματθαίου, Ηλίας Πετροπουλέας, Έλενα Τυρέα, Βασίλης Τσιγκριστάρης καιΣωκράτης Αλαφούζος.
 
Ο Φρανσουά Κλουζέ που έχει συμπρωταγωνιστήσει με μεγάλες κυρίες του γαλλικού κινηματογράφου όπως η Mαριόν Κοτιγιάρ στα «Μικρά αθώα ψέματα» (2010) και η Σοφί Μαρσό στη «Τυχαία συνάντηση» (2014) μίλησε αποκλειστικά στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και η συνέντευξή του δημοσιεύεται στο φύλλο της 12ης Ιουλίου.
www.tovima.g