Δεν είναι η πρώτη φορά που θα λειτουργήσει, αλλά δεν παύει να έχει και πάλι την ξεχωριστή μοναδικότητά της, η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στην Κατερίνη, που όπως λένε οι διοργανωτές, είναι: «Ένα χωριό για όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη. Μια πρωτότυπη δράση βασιζόμενη στην αχρήματη συναλλαγή».

Συγκεκριμένα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και οι «Γιατροί του Κόσμου» ανακοίνωσαν επίσημα την έναρξη των εργασιών του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015 και κάλεσαν όλους τους πολίτες να προσφέρουν τη στήριξή τους.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά: «Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 5 το απόγευμα, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και η λειτουργία του θα διαρκέσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Θα είναι ένα χωριό για όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη.

Θα μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του (καφέ, τσάι, κρασί, σούπες, γλυκίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλίες και άλλα πολλά) χωρίς να πληρώσει είσοδο, παρά μόνο φέρνοντας (προαιρετικά) 2 κιλά τρόφιμα κατ” άτομο προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ήδη έχουν στηθεί οι πρώτοι οικίσκοι από την ομάδα κατασκευών και συντήρησης, ενώ μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας το χωριό θα είναι πλήρες. Την επόμενη Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής με στόχο την συγκρότηση ομάδων εργασίας και τον ορισμό αρμοδιοτήτων. Όλες οι συναντήσεις των επιτροπών της ΕΟΔνΠ είναι ανοιχτές για όλους του πολίτες. Νέες ιδέες και προτάσεις, αλλά και κάθε είδος κριτικής, παράλληλα, με διάθεση για έμπρακτη συμμετοχή στις εργασίες του Χωριού μας είναι καλοδεχούμενες».