ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Eλεύθεροι κυκλοφορούν οι εκβιαστές αστυνόμοι...

2015-08-17 12:07
 

peripoliko1.jpg

ΠεριπολικόEUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

...

 αν και κατηγορούνται για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας,  παράβαση καθήκοντος, δωροληψία υπαλλήλου και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Οι ανθυπαστυνόμοι, 34 και 31 ετών, συνελήφθησαν πριν από μερικές μέρες, ο ένας στη Ζάκυνθο μόλις είχε παραλάβει από δύο ιδιώτες το ποσό των 10.540 ευρώ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ο άλλος σε περιοχή της Αττικής από άνδρες του σώματος εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο αστυνομικοί, ισχυριζόμενοι ότι τους έχει ανατεθεί ο έλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των παραπάνω ιδιωτών, απαιτούσαν εκβιαστικά από αυτούς το ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη διενέργεια των ελέγχων.

Επειτα από διαπραγματεύσεις, το ποσό διαμορφώθηκε στις 10.540, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του 34χρονου συλληφθέντος και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του στη Ζάκυνθο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 2.400 ευρώ, καθώς και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδερογροθιά.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο ένας από τους παραπάνω ιδιώτες είχε παραδώσει στον 34χρονο, το 2014, το χρηματικό πόσο των 5.000 ευρώ, το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και πάλι να μη διενεργηθούν δήθεν έλεγχοι.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

https://www.efsyn.gr/