ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, η Βίκυ Σταμάτη

2015-10-14 14:31
Βίκυ ΣταμάτηΕλεύθερη η Βίκυ Σταμάτη | ΕUROKINISSI

 

Χρειάστηκαν επτά αιτήσεις της Βίκυς Σταμάτη με τις οποίες ζητούσε την αποφυλάκισή της για να γίνει τελικά δεκτό το αίτημα ελευθερίας της.

Το μεσημέρι και με σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης και το δικαστήριο αποσύρθηκε προκειμένου να αποφασίσει τους όρους που θα της επιβληθούν.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να επιβληθούν στη Βίκυ Σταμάτη οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η εμφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και να της αφαιρεθεί το διαβατήριό της.

Ωστόσο, η εισαγγελική πρόταση για την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 70.000 ευρώ προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια, που αποχώρησε κλαίγοντας.

Όπως είπε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης, «βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτη τη στιγμή πένονται. Δεν εχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10 με 20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνετε. Περιμένει πώς και πώς να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ' οίκον περιορισμό».

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή της με την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, αφαίρεση διαβατηρίου και υποχρεωτική διαμονή στη διεύθυνση κατοικίας που δήλωσε στο δικαστήριο. 

https://www.efsyn.gr/