ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τζάμπολ στους ημιτελικούς της Α1

2014-05-13 11:01

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα τον Πανιώνιο, ανοίγοντας την αυλαία της ημιτελικής φάσης της Α1 μπάσκετ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Μπάσκετ

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για πέμπτη φορά και Ολυμπιακός και Πανιώνιος για τρίτη, θα βρεθούν από σήμερα αντιμέτωποι στα ημιτελικά των πλέι οφ, που θα κρίνουν την πρόκριση στους τελικούς, με τη συμπλήρωση τριών νικών. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι έχουν το πλεονέκτημα έδρας, διαθέτουν σαφή ποιοτική ανωτερότητα και θέλουν να φτάσουν αήττητοι και με ενισχυμένη αυτοπεποίθηση στους τελικούς για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Στον ΠΑΟΚ και στον Πανιώνιο ανήκει το δικαίωμα... αμφισβήτησης των «πρασίνων» και των «ερυθρόλευκων», είτε για να τους θέσουν εμπόδια στον δρόμο προς τους τελικούς, με νίκες στη Νέα Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη, είτε φτάνοντας στην υπέρβαση, με ανατροπή του πλεονεκτήματος έδρας.

«Θα πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και σεβόμενοι τον αντίπαλό μας, όπως κάνουμε πάντα», ήταν τα λόγια του Φραγκίσκου Αλβέρτη για τον αγώνα του ΠΑΟ με τον ΠΑΟΚ (21.30), ενώ και στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επισήμανε πως η πρώτη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (19.30) χρειάζεται τη δεδομένη προσοχή: «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες με τον Πανιώνιο και το μυαλό μας είναι μόνο στον πρώτο αγώνα».

Στην υψηλή ποιότητα του Ολυμπιακού εστίασε τις δηλώσεις του ο τεχνικός του Πανιωνίου, Γιάννης Σφαιρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του θα γίνει καλύτερη από τους προσεχείς αγώνες, ενώ στον ΠΑΟΚ, ο Σούλης Μαρκόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του να εκμεταλλευτούν όσες ευκαιρίες τούς δώσει ο Παναθηναϊκός από πιθανά λάθη.

• To θέμα της ανάθεσης διεξαγωγής των ομίλων του Ευρωμπάσκετ του 2015 σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις, αλλά και της τελικής φάσης της διοργάνωσης, θα συζητηθεί ξανά στο περιθώριο των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της FIBA που θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο, στο Μόναχο. Η προθεσμία που είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Βολκόφ, προσδοκώντας κατάπαυση των συμπλοκών στην Κριμαία και σε άλλες πόλεις, εκπνέει, ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί.

Οπως είχε γράψει η «Κ» προ διμήνου, η Ελλάδα έχει σαφές προβάδισμα για τη φιλοξενία ενός ομίλου και κυρίως της τελικής φάσης για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

• Δημοσίευμα της εφημερίδας «Μιλγουόκι Ζούρναλ Σέντινελ» αναφέρει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα συμμετάσχει, πιθανότατα, στο καλοκαιρινό καμπ του Λας Βέγκας (11-21 Ιουλίου), το οποίο συμπίπτει χρονικά με το Ευρωμπάσκετ νέων (7-20/7) στην Κρήτη, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του στην εθνική ομάδα των ανδρών.

Έντυπη