ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πότε θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα

2014-11-05 12:53

Στις 18 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το οικογενειακό επίδομα που τους αναλογεί, μαζί με την πληρωμή του τέταρτου τριμήνου, όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση Α21 έως τις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, Ξενοφώντα Βεργίνη.

Η  διοίκηση του ΟΓΑ διευκρινίζει ακόμη ότι, οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το πρώτο τρίμηνο του 2014, είτε η προκαταβολή αφορά στο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, είτε στο Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν νέες αιτήσεις Α21 για το τρέχον έτος, με δεδομένο ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Οι δικαιούχοι να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθος να προβαίνουν άμεσα σε διόρθωση ή τροποποίηση του Α21 για να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους. Μετά την τροποιητική δήλωση θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικιαολογητικά στους ανταποκριτές του ΟΓΑ ώστε να αποδείξουν τον λόγο της αλλαγής των στοιχείων τους  Επίσης όσοι δεν πήραν τα χρήματα μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.