ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προ-Αγγελος αλλαγών στον ΠΑΟΚ

2014-04-28 12:21

Πρόσκληση στον Αγγελο Αναστασιάδη για να παρακολουθήσει τον τελικό με τον Παναθηναϊκό έκανε ο Ιβάν Σαββίδης, την οποία και ο Ελληνας τεχνικός και πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ αποδέχθηκε.

Είδε τον αγώνα από κοντά, στο ΟΑΚΑ, αλλά μετά το 1-4 απ' τον Παναθηναϊκό το όνομά του αποτέλεσε αντικείμενο έντονης φημολογίας για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Συνετέλεσε σε αυτό η βαριά ήττα, η εμφάνιση, αλλά και η ανάγκη που εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σε χθεσινή σύσκεψη, που εκτάκτως συγκάλεσε στο «Μακεδονία Παλάς» για αλλαγή άμεση του αγωνιστικού «προφίλ» της ομάδας ενόψει των πλέι οφ.

Ο ίδιος ο Αναστασιάδης που είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά έχει και αρκετούς που δεν τον θέλουν, τηρούσε, όπως συνηθίζει, άλλωστε, «σιγήν ιχθύος», ενώ μια ανάρτηση της συζύγου του, Βιβής, στο Facebook χθες το μεσημέρι «μεταφράστηκε» από κάποιους ως έμμεση επιβεβαίωση του «φλερτ» με τον Σαββίδη. Εγραψε «επιτέλους» με πολλά θαυμαστικά, προκαλώντας κύμα σχολίων και θετικών αντιδράσεων, όμως μετά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων διαδικτυακά έσπευσε να διευκρινίσει ότι εννοούσε κάτι άλλο.

«Επαιζε πολύ» αμέσως μετά το 4-1 το όνομα του Αναστασιάδη και για επαφές με τον Σαββίδη«Επαιζε πολύ» αμέσως μετά το 4-1 το όνομα του Αναστασιάδη και για επαφές με τον ΣαββίδηΤο θέμα Αναστασιάδη είχε «διαρρεύσει» άλλωστε στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ του τελικού και αναφέρθηκε στον τοπικό Τύπο της πόλης, χωρίς να διαψευστεί από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και στην όλη πρεμούρα ήρθε να προστεθεί και η σύσκεψη που κάλεσε ο Σαββίδης και στην οποία κάλεσε τον Γιώργο Γεωργιάδη, που δεν πήγε στην προπόνηση γι' αυτόν τον λόγο, αλλά και τον πρόεδρο Ζήση Βρύζα.

Σε αυτήν, που έγινε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε έπειτα από 2 ώρες, ο Σαββίδης φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις για την ήττα και την εμφάνιση, αλλά και το πώς κατά τον 2ο χρόνο διοίκησής του στην ομάδα αυτή μένει και πάλι εκτός τίτλων. Ακόμη και να μην ισχύει, λοιπόν, το θέμα Αγγελου, θεωρείται δεδομένο πως ο ιδιοκτήτης θα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων το καλοκαίρι. Στη σύσκεψη δεν ήταν παρών ο σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, Γερμάν Τσιστιακόφ, που ήταν με την ομάδα Κ20 του «Δικεφάλου» στον χθεσινό αγώνα, στην Αθήνα, με τον Ατρόμητο (κέρδισε ο ΠΑΟΚ 0-2 και είναι κοντά στον τίτλο).

«Ζωντάνεψε» η αγορά

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στον προχθεσινό τελικό «ζωντάνεψε» την αγορά της Θεσσαλονίκης και ιδίως τα καταστήματα εστίασης. Το βράδυ έγινε χαμός σε όλες τις καφετερίες, τα καφενεία, τις ταβέρνες και όπου υπήρχε τηλεόραση με σύνδεση στο συνδρομητικό κανάλι του ΟΤΕ (μια και δεν υπήρχε μετάδοση από «ελεύθερο» τηλεοπτικό κανάλι, πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού) και είναι αξιοσημείωτο ότι εκδόθηκε μέχρι και ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης για να ευχαριστήσει τον ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη, και τον κόσμο του! Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με την παρούσα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, τόσο εμείς σαν Δ.Σ., αλλά και όλα τα μέλη μας, τον υπέροχο λαό του ΠΑΟΚ που για άλλη μια φορά έδωσε πληρότητα και ζωή στα μαγαζιά του κλάδου μας σε όλη την Ελλάδα, κατά τον χθεσινό τελικό κυπέλου Ελλάδος, ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ. Μια πληρότητα που ήταν όαση στις άνυδρες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν καθημερινά τα καταστήματά μας. Δεν έχει καμιά σημασία η ήττα για μια τόσο μεγάλη και ιστορική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ στο διάβα του πάντα αφήνει ίχνη, πράγμα που σημαίνει πως προχωρά κι όσο για σας τους διοικούντες, μιας και βγάζετε καθημερινά τα κάστανα από τη φωτιά, είμαστε βέβαιοι πως θα βγάλετε και το φίδι από την τρύπα».

* Ο Αγγελος Αναστασιάδης, πάντως, χθες το βράδυ, διέψευσε ότι έχει δεχθεί πρόταση από τον Ιβάν Σαββίδη για να αναλάβει την ομάδα, τονίζοντας ότι μόνο τον κάλεσε να δει τον τελικό.

«Ντου» στα αποδυτήρια

Τις φωνές έβαλε στα αποδυτήρια ο Ιβάν Σαββίδης στους παίκτες του ΠΑΟΚ, κάνοντας «ντου» στο ημίχρονο του αγώνα. Μαινόμενος κατέβηκε από τη θύρα των επισήμων του ΟΑΚΑ για να πάει να μιλήσει στην ομάδα του, θορυβημένος απ' την εμφάνιση και το αποτέλεσμα (τότε ήταν 1-0), και μάλιστα φέρεται να έβαλε τις φωνές σε συγκεκριμένους παίκτες, ζητώντας τους να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να διορθώσουν την εικόνα τους.

Μια κίνηση που ξένισε, καθώς ο Σαββίδης, που και στο παρελθόν το έχει ξανακάνει, είχε πει ότι δεν θα ξαναπαρέμβει στο έργο του προπονητή, οπότε η είσοδός του στα αποδυτήρια προκάλεσε εντύπωση, το λιγότερο. «Δεν ανέχομαι τέτοια εικόνα και τέτοια εμφάνιση. Παίξτε ποδόσφαιρο. Εδώ ήρθαμε να πάρουμε το Κύπελλο» και άλλες παρόμοιες φράσεις φέρεται να άκουσαν οι παίκτες στην ανάπαυλα του αγώνα.

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» έβαλε όλα τα «γούρια» του να λειτουργήσουν στον τελικό, αλλά το αποτέλεσμα προφανώς ήταν αρνητικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τον αγώνα πήγε ντυμένος κανονικά, με πολιτικά, και μετά ζήτησε να αλλάξει και έβαλε φόρμες του ΠΑΟΚ, προκαλώντας εντύπωση σε όσους τον είδαν, αγκαλιασμένο στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με τον πρόεδρο του ΠΑΟ, Γιάννη Αλαφούζο ο οποίος ήταν ντυμένος, φυσικά, με κοστούμι και γραβάτα.

enet.gr