ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με διπλό ορίζοντα το κυβερνητικό πρόγραμμα

2015-02-08 17:39

 

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκινούν σήμερα.

Με διπλό ορίζοντα το κυβερνητικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι προγραμματικές δηλώσεις θα αφορούν σε δύο μέρη: α) Το πρώτο πεντάμηνο (μέχρι τέλος Ιουνίου) που θα αφορούν στο πρόγραμμα- γέφυρα και β) τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, η επανεκκίνηση της οικονομίας και το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε «η κυβέρνηση μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, είτε τη λέει στη Βουλή είτε στο Eurogroup».

Βαρουφάκης: Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμέη πρόταση
«Θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση την Τετάρτη» για τη διαχείριση της μετάβασης προς μια νέα συμφωνία για το χρέος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης -όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς- αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα αυτή στις Βρυξέλλες.

Με διπλό ορίζοντα το κυβερνητικό πρόγραμμα

Ο κ. Βαρουφάκης συμμετείχε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε για την προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τις οποίες θα παρουσιάσει αύριο, Κυριακή, στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ