ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-2

2014-04-27 21:22

Παρότι έπαιξε την Τσέλσι μονότερμα, η Λίβερπουλ λύγισε στο πιο κρίσιμο σημείο και το τραγικό λάθος του Τζέραρντ επέτρεψε στον Μπα να κάνει «κηδεία» και δώρο τίτλου στην Σίτι


Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-2 (vid)

Το τέλος του αγώνα με την Σίτι βρήκε τον Στίβεν Τζέραρντ να ξεσπά σε δάκρυα και να μαζεύει τους συμπαίκτες του για να δώσουν όρκο τίτλου. Λίγες εβδομάδες μετά, ο captain των Reds στο τελευταίο δύσκολο ματς της σεζόν, υπέπεσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους σε τραγικό λάθος το οποίο όπως εξελίχθηκε το ματς μπορεί να στοιχίσει στην Λίβερπουλ την απώλεια του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς μπήκε με τεράστιο πάθος και έκλεισε μέσα στο τέρμα της την Τσέλσι, όμως με απίστευτη προσύλωση στο πλάνο, το σύνολο του Μουρίνιο παρέδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ άμυνας και διαχείρισης αποτελέσματος και με το διπλό (0-2) έκανε φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου την Σίτι, η οποία έχει με +6 καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η Τσέλσι μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στο -2, όμως για να πάρει το πρωτάθλημα χρειάζεται στις επόμενες αγωνιστικές να νικήσει στα δικά της ματς και Λίβερπουλ, Σίτι να κάνουν από μία ήττα (ή δύο ισοπαλίες) αφού έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων και από τις δύο. Με δίδυμο κεντρικών αμυντικών τον Ιβάνοβιτς και τον 20χρονο Τσέχο, Τόμας Κάλας, παρέταξε την ομάδα του ο Μουρίνιο και έβαλε τέλος σε νικηφόρο σερί 11 αγώνων της Λίβερπουλ η οποία μετά από καιρό δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή φάση στο ματς με σου του Κόουλ εκτός περιοχής το οποίο έβγαλε ο Μινιολέ (6') όμως το παιχνίδι μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην περιοχή του Σβάρτσερ, ο οποίος θα παίξει τα -τουλάχιστον τρία- επόμενα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν. Η Λίβερπουλ τρελό πάθος και δίψα για νίκη και κατάκτηση του πρωταθλήματος, άρχισε να βομβαρδίζει την περιοχή των Μπλε όμως Κουτίνιο (11') και Σακό (14') έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες από κοντά για να δώσουν προβάδισμα.

Η πίεση της ομάδας του Ρότζερς αυξανόταν συνεχώς, όμως οι πολεμιστές του Μουρίνιο χωρίς να ρισκάρουν ούτε μία μπάλα άντεξαν στην πίεση και όσο η ώρα περνούσε ένιωθαν πιο άνετα μέσα στα καρέ τους. Μετά το 35' οι Μπλε πήραν για λίγο μπάλα, έδωσαν ανάσες στους αμυντικούς τους και στο 38' δεν δόθηκε υπέρ τους πενακάθαρο πέναλτι για απλωμένο χέρι του Φλάναγκαν σε σουτ του Σαλάχ. Στο 41' ο Σουάρες είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, άουτ, όμως η φάση που σημάδεψε το ματς και ίσως σημαδέψει το πρωτάθλημα, έγινε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τζέραντ έχασε την ισορροπία του ως τελευταίος παίκτης και έπεσε στο χόρτο, ο Ντεμπά Μπα πήρε τη μπάλα έκανε τα μέτρα μέχρι την περιοχή της Λίβερπουλ και νίκησε τον Μινιολέ προκαλώντας νεκρική σιγή στο «Ανφιλντ»...

Στην επανάληψη η εικόνα ήταν η ίδια, σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα στα πρώτα λεπτά και ο Ρότζερς έβαλε στο 58' τον Στέρλινγκ βγάζοντας τον Λούκας. Η Λίβερπουλ είχε σταθερά την κατοχή και έκανε ό,τι της επέτρεπε η άμυνα της Τσέλσι, ακόμα και μέχρι λίγο έξω από την περιοχή. Από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονταν σκούρα. Στο 61' ο Μουρίνιο έβαλε τον πολύ γρήγορο Γουίλιαν και έβγαλε τον Σαλάχ και στο επόμενο λεπτό ο Σίρλε έφυγε στην κόντρα όμως ο Μινιολέ απέκρουσε. Η Λίβερπουλ έδωσε ό,τι είχε για να πετύχει το ένα γκολ που θα της επέτρεπε να κρατήσει την τύχη της στα χέρια της μέχρι το φινάλε, όμως οι προσπάθειες του Τζέραρντ να εξιλεωθεί με μακρινά σουτ δεν απέφεραν τίποτα. Καλύτερη στιγμή των Reds μέχρι το φινάλε ήταν το βολέ του Σουάρες μέσα από την περιοχή στο 92' το οποίο απέκρουσε ο Σβάρτσερ.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτελ, Σακό, Φλάναγκαν (81' Ιάγο Ασπας), Τζέραρντ, Λούκας (58' Στάριτζ), Αλεν, Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Σουάρες.

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Σβάρτσερ, Αθπιλικουέτα, Κάλας, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Μίκελ, Λάμπαρντ, Μάτιτς, Σαλάχ (60' Γουίλιαν), Σίρλε (77' Κέιχιλ), Ντεμπά Μπα (84' Τόρες).


Διάβασε περισσότερα στο: Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-2 (vid) | gazzetta.gr