ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ισπανία - Ολλανδία 1-5: Ιπτάμενοι… Ολλανδοί!

2014-06-14 09:35

Ισπανία - Ολλανδία 1-5: Ιπτάμενοι… Ολλανδοί! (photos)

Εκδίκηση… πέντε αστέρων για τον χαμένο τελικό του 2010 πήρε η Ολλανδία, κάνοντας φύλλο και φτερό τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Ισπανούς, επικρατώντας 5-1 με ανατροπή!

Οι «οράνιε» ήταν εξαιρετικοί, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου… διέλυσαν την άμυνα των «φούριας ρόχας» και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου του Μουντιάλ. Οι Ισπανοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο 27’ με το πέναλτι του Αλόνσο, το οποίο πήρε ο Ντιέγκο Κόστα, έπειτα από… βουτιά και από εκεί και πέρα άρχισε η… παράσταση για το «συγκρότημα» του Λούις Φαν Χάαλ.

Ο Φαν Πέρσι στο 44’ έφερε το ματς στα ίσια (1-1) με μία απίστευτη κεφαλιά, οδηγώντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Το δεύτερο μέρος ήταν «καθαρά» υπόθεση των «οράνιε». Στο 53’ ο Ρόμπεν έκανε την ανατροπή για τους τυπικά φιλοξενούμενους, στο 65’ ο Ντε Βρι με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-1, ακολούθησε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Φαν Πέρσι για το 4-1 και στο 80’ ο Ρόμπεν έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν μοιρασμένο με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ των δύο πορτιέρο. Αρχικά, στο 8’ ο Κασίγιας έδιωξε το πλασέ του Σνάιντερ, στο τετ-α-τετ που τον… έβγαλε ο Ρόμπεν. Η… απάντηση των Ισπανών ήρθε στο 11’ με το άστοχο σουτ του Ινιέστα, ενώ στο 14’ και το 19’ ο Ντιέγκο Κόστα δεν κατάφερε να βρει τον στόχο.

Παραμένουν οι… σκιές στο Μουντιάλ

Οι «φούριας ρόχας» είχαν πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και προσπάθησαν να βρουν τους… διαδρόμους προς την εστία του Σιλέσεν και τα… κατάφεραν από το σημείο του πέναλτι. Για τρίτο συνεχόμενο ματς, η διαιτησία ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής, μια και στην φάση του πέναλτι, ο Ντιέγκο Κόστα… βούτηξε και ο ρέφερι Νίκολα Ριτσόλι έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Τσάμπι Αλόνσο από τα… 11 βήματα δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για τους Ισπανούς.

Στην συνέχεια, οι Ολλανδοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, βγαίνοντας κυρίως από τα αριστερά με τον εξαιρετικό Μπλιντ. Ο νεαρός άσος έκανε παράλληλη μπαλιά στο 33’ που πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Σίλβα εμφανίστηκε… αλαζόνας μια και θέλησε να «κρεμάσει» τον Σιλέσεν, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ με τα… ακροδάχτυλα.

Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και ήρθε η… απάντηση από τον Φαν Πέρσι με έναν εξαιρετικό τρόπο. Στο 44’ ο Μπλιντ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, λίγο κάτω από το κέντρο και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με εξαιρετική κεφαλιά, έφερε το ματς στα ίσια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες 1-1 στην ανάπαυλα.

Κατηφόρα… στην «επανάληψη»

Το δεύτερο μέρος ήταν «καθαρά» υπόθεση των Ολλανδών, οι οποίοι έκαναν… φύλλο και φτερό την άμυνα των Ισπανών. Στο 53’ ο Ρόμπεν έπειτα από εξαιρετικό κοντρόλ και ντρίπλα στον Πικέ, νίκησε Ράμος και Κασίγιας για το 2-1. Στο 60’ ο Φαν Πέρσι δεν κατάφερε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-1 μια και το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ωστόσο, στο 65’ ο Ντε Βρι με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έκανε ότι δεν είχε… καταφέρει νωρίτερα ο συμπατριώτης του επιθετικός.

Έπειτα από φάουλ από τα αριστερά, ο νεαρός αμυντικός με κεφαλιά και… ολίγον πόδι έκανε το 3-1 για τους «οράνιε» σε μία φάση που ο Φαν Πέρσι είχε υποπέσει σε φάουλ στον Κασίγιας, αλλά δεν υποδείχθηκε, σε μία ακόμα λανθασμένη απόφαση του Νίκολα Ριτσόλι.

Στο 68’ η Ισπανία προσπάθησε να αντιδράσει, ο Σίλβα σκόραρε, έπειτα από ασθενή επέμβαση του Σίλεσεν σε κεφαλιά του Πέδρο, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Από την στιγμή που οι «φούριας ρόχας» δεν κατάφεραν να μειώσουν, οι Ολλανδοί δεν το… άφησαν να πάει χαμένο και στο 72’ ο Φαν Πέρσι διαμόρφωσε το 4-1, μετά από τρομερό λάθος του Κασίγιας στην περιοχή.

Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Άριεν Ρόμπεν, μια και στο 80’ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 5-1. Συγκεκριμένα, ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν Μονάχου έφυγε στην κόντρα, πέρασε στο σπριντ τον Ράμος, τον… απέφυγε δεύτερη φορά μέσα στην περιοχή και με πλασέ σκόραρε για τους Ολλανδούς, οι οποίοι στο 87’ είχαν διπλή χαμένη ευκαιρία, αρχικά με τον Βίναλντουμ και εν συνεχεία με τον Ρόμπεν, αλλά ο Κασίγιας και στις δύο φορές αντέδρασε σωστά.


 

https://www.onsports.gr/