ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η περηφάνια μας δεν παίζεται στη... ρουλέτα

2014-06-30 07:52
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Easy Read !
Η περηφάνια μας δεν παίζεται στη... ρουλέταΗ περηφάνια μας δεν παίζεται στη... ρουλέταO Παπασταθόπουλος ισοφαρίζει σε 1-1 και στέλνει την Εθνική στην παράταση.
O Παπασταθόπουλος ισοφαρίζει σε 1-1 και στέλνει την Εθνική στην παράταση.
Ο Γκέκας αστοχεί στο τέταρτο πέναλτι
Ο Γκέκας αστοχεί στο τέταρτο πέναλτι
Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Μήτρογλου έχασε την ευκαιρία να στείλει την Ελλάδα στους «8»
Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Μήτρογλου έχασε την ευκαιρία να στείλει την Ελλάδα στους «8»
O Καρνέζης παρακολουθεί την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του μετά από συρτό σουτ του Ρουίς
O Καρνέζης παρακολουθεί την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του μετά από συρτό σουτ του Ρουίς
H Κόστα Ρίκα έμεινε με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε ο Ντουάρτε
H Κόστα Ρίκα έμεινε με δέκα παίχτες καθώς αποβλήθηκε ο Ντουάρτε
Οι Ελληνες φίλαθλοι στήριξαν για ακόμη μία φορά τις προσπάθειες των Ελλήνων παιχτών
Οι Ελληνες φίλαθλοι στήριξαν για ακόμη μία φορά τις προσπάθειες των Ελλήνων παιχτών

Κρίμα! Κρίμα! Κρίμα! Η Eθνική μας ομάδα έχασε μια τεράστια και μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορία με την πρόκριση στα προημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου! Παίρνοντας για πρώτη φορά μέρος στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, είδε την τύχη να της... γυρνάει ολοκληρωτικά την πλάτη και να γέρνει απλόχερα στη μεριά των Κοσταρικανών. Oχι τόσο επειδή ο Νάβας απέκρουσε το πέναλτι του Γκέκα, με αποτέλεσμα να βάλει «ταφόπλακα» στα όνειρα, όσο για τις χαμένες ευκαιρίες στα 120 λεπτά του κανονικού αγώνα και της παράτασης.

Λίγο-πολύ ήταν πραγματική... αυτοχειρία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς! Μάλιστα «άγγιξε» δύο φορές το γκολ της νίκης με τον Μήτρογλου, αλλά ο Νάβας τού είπε ισάριθμες φορές «όχι», λυτρώνοντας την ομάδα του. Αλλωστε η ροή του αγώνα έδειχνε ξεκάθαρα την πρόθεση της Κόστα Ρίκα να πάει το ματς στα πέναλτι και τη διάθεση της Ελλάδας να «καθαρίσει» νωρίτερα την πρόκριση.

Παρά το ψυχολογικό αβαντάζ με το γκολ του Παπασταθόπουλου στο 91' κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Αν και γνώριζε ότι έπρεπε να... ακυρώσει τον γάμο του -κάτι που τελικά δεν θα κάνει- ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 5/7, ο διεθνής αμυντικός πανηγύριζε σαν μικρό παιδί την ισοφάριση (1-1) που γέμιζε με ελπίδες την ελληνική ομάδα. Η Ελλάδα μπορούσε. Ηθελε. Το προσπάθησε. Ομως στη... ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι -την οποία ζητούσε από την... αρχή του αγώνα ο Γκάρι Λίνεκερ μέσω twitter- δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Το σίγουρο είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κράτησε ψηλά τη σημαία στα γήπεδα της Βραζιλίας και θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη με το κεφάλι ψηλά.

Η Εθνική απέδειξε ότι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Τόσο εντός όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών, με πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο την αγκαλιά των διεθνών μας στον Φάνη Γκέκα, ο οποίος εξελίχθηκε σε... μοιραίο παίχτη. Οσο «μοιραίο» μπορεί να τον χαρακτηρίσει κάποιος, γιατί και εκείνος μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς έκαναν κατάθεση ψυχής στο Ρεσίφε. Υπήρχαν στιγμές που η Εθνική μας ομάδα έπαιζε... μονότερμα τους Κοσταρικανούς, με τους Χολέμπας και Χριστοδουλόπουλο να αναστατώνουν πλήρως την αντίπαλη άμυνα.

Ομως η Κόστα Ρίκα είχε τύχη και... Νάβας, βάζοντας «πικρό» τέλος στην αυλαία των Φερνάντο Σάντος και Γιώργου Καραγκούνη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΟΔΟΣΗ: Γ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
«ΑΡΕΝΑ ΜΠΕΡΝΑΜΠΟΥΚΟ»

ΡΕΣΙΦΕ 29/6/2014

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΕΛΛΑΔΑ 6-4 (1-1 κ.α. και παρ.)

ΣΚΟΡΕΡ: 91' Παπασταθόπουλος - 52' Ρουίς

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: Μπόρχες 1-0, Μήτρογλου 1-1, Ρουίς 2-1, Χριστοδουλόπουλος 2-2, Γκονζάλες 3-2, Χολέμπας 3-3, Κάμπελ 4-3, Γκέκας απόκρουση, Ουμάνα 5-3

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπέντζαμιν Ουίλιαμς (Αυστραλία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: Ντουάρτε (66' ? 2η κίτρ.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γρανάδος, Τεχέδα, Ρουίς, Νάβας ? Σάμαρης, Μανωλάς

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Γκαμπόα (77' Ακόστα), Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνα, Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα (66' Κουμπέρος), Ρουίς, Μπολάνιος (83' Μπρένες), Κάμπελ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (78' Κατσουράνης), Σάμαρης (58' Μήτρογλου), Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σαλπιγγίδης (69' Γκέκας), Σαμαράς.

 

https://www.ethnos.gr