ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δούρου: Η μάχη που κερδήθηκε είναι μόνο η αρχή

2014-05-26 03:30

«Δώσαμε ένα σπουδαίο αγώνα με ήθος, κόντρα σε προβλέψεις και συμφέροντα και η πλειονότητα των συμπολιτών μας το κατανόησε», δήλωσε η Ρένα Δούρου, η οποία έφτασε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα στα Προπύλαια, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Δούρου: Η μάχη που κερδήθηκε είναι μόνο η αρχή

«Η μάχη που κερδήθηκε είναι μόνο η αρχή. Από αύριο ξεκινάει ένας πόλεμος με τα συμφέροντα», είπε η κα Δούρου.

«Θα αλλάξουμε τις ζωές μας στη περιφέρεια της Αττικής, θα τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα. Με το ίδιο ήθος θα πορευτούμε τα επόμενα 5 χρόνια. Για τους πολίτες, από τους πολίτες», τόνισε, προσθέτοντας πως «δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι και πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», ευχαριστώντας όσους δούλεψαν δίπλα της τους τελευταίους 4,5 μήνες, και που εργάστηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια.

«Αύριο ξημερώνει μια σπουδαία μέρα. Μια μέρα που όπως ξέρει η Αριστερά και επιτάσσει η δημοκρατία θα είναι για όλους και για όλες», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, έκανε λόγο για μία δύσκολη μάχη που οριακά δεν δικαιώθηκε, ενώ παράλληλα συνεχάρη το συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της κ.Δούρου.

Στα Προπύλαια όπου βρίσκεται το εκλογικό κέντρο της Ρένας Δούρου βρέθηκε τις και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Δώσατε έναν σπουδαίο αγώνα. Καταγράψαμε μία ιστορική νίκη για την περιφέρεια της Αττικής, που συνδυάζεται με ένα ιστορικό αποτέλεσμα», απευθυνόμενος σε συγκεντρωμένους πολίτες.

«Για πρώτη φορά σε αυτή τη μακρά και μεγάλη ιστορία των αγώνων της Αριστεράς, κερδίσαμε μία εκλογική αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη που ακούστηκε και το μήνυμα αυτό είναι ότι αυτός ο λαός δεν βολεύεται με λιγότερο ήλιο, δεν βολεύεται με λιγότερη αξιοπρέπεια, παρά μονάχα με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, προκοπή».

«Είμαστε εμείς αυτοί που αναλαμβάνουμε μια ιστορική ευθύνη. Θα γυρίσουμε τον τροχό», συνέχισε, λέγοντας ότι «όλη Ευρώπη και όλη η Ελλάδα κατάλαβε τι έγινε σήμερα. Ένα μικρό κομμάτι μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν πως δεν κατάλαβαν τι έγινε στη χώρα. Εμείς όμως θα επιμείνουμε».

«Δεν είμαστε αδαείς να πιστεύουμε ότι θα φεύγανε από μόνοι τους. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να φύγουνε από μόνοι τους. Εμείς θα τους ρίξουμε με τις δράσεις και τους αγώνες μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.ethnos.gr