ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γιώργος Σαμαράς: Τι ένιωσα; Τίποτα

2014-06-25 17:06

 

Με... κρύο αίμα ο Γιώργος Σαμαράς εκτέλεσε το «χρυσό» πέναλτι της εθνικής στη νίκη-πρόκριση επί της Ακτή Ελεφαντοστού, με τους συμπαίκτες του να τον «κατηγορούν» γελώντας για την αναισθησία του!

Γιώργος Σαμαράς: Τι ένιωσα; Τίποτα

Ο ίδιος, μιλώντας στο σάιτ της FIFA, ρωτήθηκε τι ένιωθε εκείνη τη στιγμή και απάντησε ψυχρά αλλά χαλαρά... «Τίποτα», εξηγώντας πως: «Απλά πήρα την μπάλα και την τοποθέτησα στην άσπρη βούλα. Ήμουν εγώ απέναντι στον τερματοφύλακα. Το μυαλό μου ήταν καθαρό. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ και να στείλω την μπάλα στα δίχτυα. Το έχω κάνει εκατοντάδες φορές στην προπόνηση και κάποιες σε αγώνα. Αν το σκεφτείς, δεν έχει σημασία αν σε βλέπει ένας άνθρωπος ή χιλιάδες».

Για τον τρόπο που εκτέλεσε το πέναλτι, τόνισε: «Ήξερα ακριβώς που ήθελα να στείλω την μπάλα πριν κάνω τα πρώτα βήματα. Στο μυαλό μου όλα ήταν ξεκάθαρα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν ό,τι και στην προπόνηση». Αναφερόμενος στο γεγονός πως η πρόκριση ήρθε στο φινάλε, επεσήμανε: «Ποτέ δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε και παλέψαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Όπως ξέρετε, πολλά παιχνίδια έχουν κριθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να προσπαθείς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή».

Σχολιάζοντας τις «κατηγορίες» για τον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού της «γαλανόλευκης», ο «Σαμ» απάντησε: «Δεν νομίζω πως παίζουμε αμυντικά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χάσαμε στο πρώτο ματς με 3-0, αλλά προσπαθήσαμε στην επίθεση και απέναντι στην Ιαπωνία δεν μπορούσαμε παρά να αμυνθούμε μετά την αποβολή. Προσπαθήσαμε όμως να χτυπήσουμε στην κόντρα.

Το ματς με την Ακτή νομίζω πως το ελέγχαμε. Η άμυνά μας έκανε σπουδαία δουλειά και σκοράραμε τις σωστές στιγμές. Για να είμαι ειλικρινής έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι στο 1-0, αλλά βρήκαμε το δοκάρι τρεις φορές».

Επόμενος αντίπαλος η Κόστα Ρίκα, με τον διεθνή επιθετικό να σχολιάζει: «Ξέρουμε κάποιους παίκτες της ομάδας, αυτούς που παίζουν στην Ευρώπη. Επίσης παρακολουθήσαμε τα ματς με την Ιταλία και την Ουρουγουάη. Τώρα πρέπει να τους μελετήσουμε καλά, να βρούμε τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία τους. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ο Σαμαράς ρωτήθηκε και για την ομοιότητά του με τον σταρ της Κόστα Ρίκα, Μπράιαν Ρουίς. «Εκείνος δεν έχει μούσι, ενώ εγώ όχι. Δεν έχει χρόνο ως την Κυριακή να αφήσει μούσι κι εγώ δεν πρόκειται να το ξυρίσω. Δεν υπάρχει λοιπόν κίνδυνος να μας μπερδέψουν», απάντησε γελώντας.

Για να προσθέσει: «Πέρα από την πλάκα, είναι εξαιρετικός παίκτης με μεγάλη καριέρα στην Ολλανδία. Θα πάρουμε τον ίδιο και την ομάδα του πολύ στα σοβαρά και θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε».

Πηγή: Sentragoal.gr