ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γερμανός οικονομολόγος προς Βερολίνο:"Στοπ τώρα στις περικοπές στην Ελλάδα"

2015-02-08 17:42
Γερμανός οικονομολόγος προς Βερολίνο:"Στοπ τώρα στις περικοπές στην Ελλάδα"
 

Δεν χρειάζεται ο Ομπάμα, οι ΗΠΑ ,ο Πούτιν και η Ρωσία για να πουν στο Βερολίνο ότι το μέγεθος της αποτυχίας του στην πολιτική που ακολούθησε στην Ελλάδα έχει αποτύχει δραματικά. Γερμανός οικονομολόγος ο Γκούσταβ Χορν επικεφαλής του Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Οικονομικών Μελετών ΙΜΚ, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο το είπε καθάρα και ξάστερα:

“Δεν μπορεί από τη μία να λέμε όχι στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, να της έχουμε αφαιρέσει το 1/4 της ευημερίας της και να επιμένουμε σε περικοπές”! Τόσο απλά.

Ο Γκούσταβ Χορν διαφωνεί με το κούρεμα του χρέους γιατί θα επιβαρύνει τους ευρωπαίους φορολογούμενους αλλά την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι ο δρόμος των σκληρών περικοπών πρέπει να εγκαταλειφθεί αμέσως .Όπως είπε στην συνέντευξή του αν η Γερμανία θέλει πράγματι να αποφύγει το κούρεμα ,τότε πρέπει να δώσει την δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τις περικοπές.

Ο Γερμανός οικονομολόγος και επικεφαλής του ΙΜΚ λέει ότι “κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όταν αφαιρείς από μια χώρα το ένα τέταρτο της ευημερίας της, η πολιτική αυτή έχει αποτύχει”.

onalert.gr