ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βραζιλία ημέρα 1η: Προετοιμασία μετ’ εμποδίων

2014-06-09 09:38
Βραζιλία ημέρα 1η: Προετοιμασία μετ’ εμποδίων

Ο Παναγιώτης Τζαμπαζλής γράφει από το Αρακαζού για το Onsports, για τις πρώτες ώρες των Ελλήνων διεθνών στη Βραζιλία...

Η ανυπομονησία όλων των Ελλήνων για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των προσπαθειών των διεθνών μας είναι μεγάλη. Αυτή, έχει περάσει και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έδειχναν να απολαμβάνουν την θερμή υποδοχή στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο στα δύο παιχνίδια με Νιγηρία και Βολιβία.

Ωστόσο, όλη η καλή διάθεση, στιγματίστηκε από το πρόβλημα του αεροπλάνου της Εθνικής μας, που ανάγκασε τους διεθνείς μας σε απίστευτη ταλαιπωρία. Εκτός από αυτό όμως, το χειρότερο ήταν η μία ημέρα που πήγε χαμένη από την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, δεν έχασε καθόλου χρόνο και λίγες ώρες μετά την άφιξη της ομάδας στο Αρακαζού, έκανε κανονικά προπόνηση, η οποία έγινε σε χαλαρούς ρυθμούς, καθώς η κούραση των παικτών ήταν μεγάλη.

Από σήμερα όμως, οι ρυθμοί ανεβαίνουν ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού με την Κολομβία σε λίγες ημέρες. Ο χρόνος τελειώνει και η «γαλανόλευκη» θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη για το μεγάλο ραντεβού.

Λίγα λόγια για το Αρακαζού

Η μεγαλύτερη ανησυχία όλων, όσων αποφάσισαν να ταξιδέψουν για τη Βραζιλία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν η εγκληματικότητα και η ασφάλεια. Όσοι βρισκόμαστε εδώ, στο Αρακαζού δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

Ο κόσμος κινείται σε ρυθμούς Μουντιάλ και όλοι δείχνουν φιλόξενοι σε κάθε κίνησή τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφορά το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν μιλάει αγγλικά, με τη συνεννόηση ακόμα και για να ζητήσει κάποιος ένα ποτήρι νερό, να γίνεται με τη νοηματική.

Η Ελλάδα, έχει μεγάλη πέραση στο Αρακαζού. Η άφιξη της αποστολής, ενθουσίασε αρκετά τον κόσμο, καθώς εκατοντάδες βρέθηκαν το μεσημέρι στο ξενοδοχείο για την υποδοχή. Η άποψη που έχουν οι Βραζιλιάνοι για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι η καλύτερη και για αυτό η παραμονή όλων εδώ, είναι άνετη και ασφαλής.

Το βράδυ, στο Αρακαζού υπάρχουν… ελληνικές στιγμές. Στους δρόμους κυκλοφορεί αρκετός κόσμος, ενώ στα μαγαζιά η μουσική παίζει μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με το χορό και το γλέντι να μην έχει τελειωμό. Η κουλτούρα των δύο λαών μοιάζει αρκετά, καθώς και οι Βραζιλιάνοι είναι φιλόξενοι και πάντα με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο, θέλοντας να δείξουν σε όλους τους τουρίστες πως είναι ευπρόσδεκτοι.

https://www.onsports.gr/