ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αυτή η ρημάδα η στιγμή έχει σημαδέψει το ελληνικό μπάσκετ

2014-04-28 14:20

Είκοσι ένα χρόνια πριν γράφτηκε μια από τις πιο μαύρες σελίδες στον Ελληνικό αθλητισμό. «Γιατρέ βοήθησέ με. Δεν νιώθω τα χέρια μου και τα πόδια μου...» φωνάζει ο Μπόμπαν στον γιατρό του Πανιωνίου, τον Γιώργο Κατσιφαράκη. Ουδείς γνωρίζει τι πέρασε από το μυαλό του εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που τελικά τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του!

Ήταν 28 Απριλίου 1993, όταν στην αναμέτρηση του Πανιώνιου με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη, ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς, πατέρας του τωρινού παίκτη του Παναθηναϊκού, διαμαρτυρόμενος πήγε και χτύπησε το κεφάλι του στη μπασκέτα και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο

 Ο Πανιώνιος είχε κάνει την ολική επαναφορά στο παιχνίδι με τους «πράσινους»  από το -17 και με το σκορ στο 50-56 υπέρ του Παναθηναϊκού, όταν ο Σταύρος Κουκουλεκίδης σφύριξε επιθετικό φάουλ στον Μπόμπαν πάνω στον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Η αντίδραση του Σέρβου ήταν η παραπάνω και η ζημιά που του προκλήθηκε στη σπονδυλική στήλη ήταν ανεπανόρθωτη, αφού ο άτυχος παίκτης αναγκάστηκε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του πρώην συμπαίκτη του στον Πανιώνιο, Πι ΤζέΪ Μπράουν: «Ημουν μπροστά στη σκηνή του τραυματισμού του και αυτό το σοκ δεν θα μπορέσω να το ξεπεράσω ποτέ».
 
Η καρδιά του μεγάλου Σέρβου παίκτη  σταμάτησε να χτυπάει στις 28 Ιουνίου 2006 και  σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στον κόσμο που ασχολείται με το μπάσκετ, αλλά σε όλους εκείνους που πριν από 13 χρόνια παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι είτε από το γήπεδο είτε από την τηλεόραση τον Μπόμπαν να σωριάζεται στο έδαφος σε εκείνο τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Γιατί; Γιατί αγαπούσε το μπάσκετ!
 
https://www.enet.gr/