ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αντιρατσιστικό και ΕΝΦΙΑ στη συνάντηση Σαμαρα-Βενιζέλου

2014-08-26 08:30

Αντιρατσιστικό και ΕΝΦΙΑ στη συνάντηση Σαμαρα-ΒενιζέλουΑθήνα

Με την κυβερνητική ατζέντα να βαραίνει σε αριθμό θεμάτων, πολλά από τα οποία δημιουργούν ενδοκυβερνητικές τριβές αλλά και έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, Σαμαράς και Βενιζέλος ξαναπαίρνουν την υπόθεση πάνω τους, συνήθης τακτική τα τελευταία χρόνια.

Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, αντιρατσιστικός νόμος, φορολογικά ζητήματα και γενικά όλα τα καυτά ανοικτά κυβερνητικά θέματα θα τεθούν στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. 

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η προετοιμασία για τις επαφές με την τρόικα στο Παρίσι και κυρίως τη στάση που θα κρατήσει η ελληνική πλευρά που αναμένεται να θέσει αιτήματα για φοροελαφρύνσεις, μερική αναθεώρηση άλλων συμφωνημένων πολιτικών (πχ στα εργασιακά, στις απολύσεις στο Δημόσιο κτλ), επιθυμίες που η τρόικα καταρχάς απορρίπτει. 

Τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης θα απασχολήσει και η προετοιμασία για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την 1η Σεπτεμβρίου.

Ενδεικτικό του όγκο των θεμάτων που καλούνται να επιλύσουν οι δύο άνδρες είναι ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη συνάντησή τους την Τετάρτη.
 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ