ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Ντροπή για όλους»

2014-05-05 14:59

«Ολοι σαν κοινωνία θα πρέπει να ντρεπόμαστε γι' αυτά που έγιναν. Είναι ντροπή». Ο Γιάννης Αναστασίου δεν μάσησε τα λόγια του σχολιάζοντας τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν πριν από την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.

«Ολοι θέλαμε το παιχνίδι να είναι γιορτή. Οσα έγιναν στην αρχή είναι ντροπή για όλους μας. Συγχαρητήρια στη διοίκηση που ήθελε να φέρει οπαδούς, γιατί αυτό πρέπει να γίνεται», είπε ο κόουτς του ΠΑΟ, που παραδέχτηκε δημοσίως αυτό που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε. Οτι δηλαδή «ως χώρα δεν έχουμε τον πολιτισμό να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Είναι ντροπή σαν χώρα το 2014 να μην μπορούμε να ευχαριστηθούμε ένα παιχνίδι».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε μόνο για τον αγώνα, λέγοντας ότι «εάν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα είχαμε παραπάνω βαθμούς μετά τα δύο παιχνίδια στα πλέι οφ. Ολα είναι ανοιχτά για τη συνέχεια».

Μπουνιά

Οι παίκτες των δύο ομάδων έφυγαν αγκαλιασμένοι από το τερέν με μία εξαίρεση: Ο Χουάν Ινσαουράλδε ακολούθησε τον Γιώργο Κουτρουμπή στη φυσούνα και τον χτύπησε με μπουνιά στο πρόσωπο! Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είχε χτυπήσει και τον Εντινγκά του Ολυμπιακού, αλλά τότε δεν το είχε δει ο Τάσος Κάκος. Χθες, η μπουνιά που έδωσε έγινε μπροστά στον Ανδρέα Παπά, ο οποίος το έγραψε στο Φ.Α. και ο μποξέρ-ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές.

Για τα σοβαρά επεισόδια πριν από την έναρξη του αγώνα οι διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα προβλέπουν τις ακόλουθες ποινές:

**Ρίψεις αντικειμένων: οι ρίψεις πριν από το ξεκίνημα του αγώνα επισύρουν 20.000 έως 120.000 ευρώ πρόστιμο και ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης επιβάλλονται και 1 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

* Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο: στην περίπτωση που η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, τότε επιβάλλεται πρόστιμο 40.000 έως 240.000 ευρώ, 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών. Σε περίπτωση υποτροπής ισχύει ο διπλασιασμός των ποινών.

**Εκτεταμένα επεισόδια: αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν ως εκτεταμένα από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, τότε: γι' αυτά που διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο προβλέπεται 70.000 έως 200.000 ευρώ πρόστιμο, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών. Για τα εκτεταμένα επεισόδια που γίνονται στην εξέδρα προβλέπεται πρόστιμο 60.000 έως 140.000 ευρώ και ανάλογα με τη βαρύτητα δύναται να επιβληθεί σωρευτικά και 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Σε περίπτωση υποτροπής στα εκτεταμένα επεισόδια (ΠΑΟΚ), προβλέπεται διπλασιασμός του προστίμου, 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 5 βαθμών.

https://www.enet.gr/