ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αποχώρησε από τη ΝΔ ο πρώην υπουργός, Θανάσης Γιαννόπουλος

2014-05-24 11:24
         
 
«Δεν μπορώ να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της ΝΔ του Σαμαρά και της παρέας του...» δήλωσε το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από το κόμμα. Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι απέστειλε σχετική επιστολή στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, καθώς και στον διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα, στην οποία τονίζει: «Δεν χρειάζεται η παραμονή μου στο κόμμα και στα όργανά του».

Επικαλείται, δε, τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τις θέσεις των στελεχών της ΝΔ απέναντί του, στην προσπάθεια διεκδίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου δεν κατόρθωσε να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Δεν έκρυψε δε την ενόχλησή του για την ηγεσία της ΝΔ, εναντίον της οποίας επιτέθηκε αρκετές φορές, δηλώνοντας συγχρόνως: «Παραμένω πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, προέβλεψε εξελίξεις την Κυριακή το βράδυ. «Μετά τις εκλογές, την Κυριακή το βράδυ θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και η κεντροδεξιά θα πάρει άλλο βηματισμό» είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ διατύπωσε με έμφαση: «Εμείς, επιδιώκουμε να έχουμε ένα άλλο πρόσωπο».

«Ποιο θα είναι το πρόσωπο το οποίο θα ηγηθεί της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης; Θα είναι κάποιο. Δεν θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς» πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν υπάρξει συντονισμένες προσπάθειες, τις οποίες όμως απέφυγε να διευκρινίσει και επανέλαβε πως «την Κυριακή το βράδυ δεν θα είναι αυτό το πολιτικό καθεστώς, που επικρατεί σήμερα, η Ελλάδα θα αποκτήσει έναν άλλο βηματισμό» κατηγορώντας την κυβέρνηση για «πλήρη ταύτιση με τον γερμανικό άξονα» όπως είπε.

Μιλώντας για τις Ευρωεκλογές ανέφερε ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να δώσει «λευκή επιταγή» σε υποψήφιους που «θα εκφράσουν την ίδια μερκελική πολιτική».

Σε σχέση με την υποψηφιότητά του στη Στερεά Ελλάδα δεν έκρυψε τον θυμό του, ενώ επιτέθηκε αρκετές φορές κατά του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής έκανε λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν σε στελέχη του συνδυασμού του, κάνοντας ιδιαίτερες αναφορές στον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, όπως και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, αλλά και σε βουλευτές και πολιτικά στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς, ενώ έκανε λόγο και για αποκλεισμό τού συνδυασμού του από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του κέντρου, απειλώντας με αγωγές στο επόμενο διάστημα.

«Για μένα οι πολιτικοί δείκτες του ρολογιού μου σταμάτησαν στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ» είπε ο Θανάσης Γιαννόπουλος και πρόσθεσε πως παραμένει «πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας από τον γενάρχη της Κωνσταντίνο Καραμανλή στις αρχές και θέσεις και ιδέες του ριζοσπαστικού

https://www.express.gr