ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Βιβλική καταστροφή στην Υδρα από τη σφοδρή καταιγίδα

2015-10-24 22:17

 

Εικόνες αποκάλυψης καταγράφτηκαν στην Ύδρα από τις πρωτοφανείς καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στο νησί.

Βιβλική καταστροφή στην Υδρα από τη σφοδρή καταιγίδα

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους και οι κάτοικοι έβλεπαν απελπισμένοι τις περιουσίες τους να χάνονται. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, ενώ ένα μεγάλο μέρος του λιμανιού έχει καταστραφεί.

Η Περιφέρεια Αττικής, αργά το βράδυ της Παρασκευής, κήρυξε τον Δήμο Ύδρας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης μετά από σχετική εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενέργειες της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα.

Η απόφαση αυτή είναι αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η δυσμενής κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή στις 23 Οκτωβρίου. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για τρεις μήνες και ο συντονισμός ανατίθεται στον Δήμο Ύδρας.

Παράλληλα, από χθες, η Περιφέρεια Αττικής έχει εισηγηθεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και των Δήμων Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, και Χαϊδαρίου που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη.