ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Καταρρέει το MEGA - Σε απόγνωση οι εκδότες - καναλάρχες

2015-10-06 20:22

Καταρρέει το MEGA - Σε απόγνωση οι εκδότες - καναλάρχες

Δεν βγηκε χθες το δελτιο ειδησεων λογω απεργιας των εργαζομενων

Οι απεργιακες κινητοποιησεις, τα τεραστια χρεη και η δραματικη

μειωση των εσοδων, οδηγουν σε κλεισιμο το καναλι της διαπλοκης

Η κατΑρρευση του ενημερωτικού βραχίονα της διαπλοκής συμπαρασύρει σε ελεύθερη πτώση ολόκληρο το σύστημα των νταβατζήδων των δημόσιων έργων, των προμηθειών και των θαλασσοδανείων που λεηλάτησε στην κυριολεξία τη χώρα μαζί με το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο παλιό πολιτικό σύστημα.

Η χθεσινή απεργία στο MEGA που είχε σαν αποτέλεσμα να μην μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του… μεγάλου καναλιού, δείχνει την απόλυτη παρακμή της διαπλοκής, η οποία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με συσσωρευμένα θαλασσοδάνεια, δραματική μείωση των διαφημιστικών εσόδων καθώς και σε όλα τα επίπεδα της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικής δραστηριότητας, που είχε αναπτύξει και το κυριότερο χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης στα πολιτικά κέντρα εξουσίας και το πολιτικό σύστημα.

Το σύστημα της διαπλοκής που για 35 ολόκληρα χρόνια κυριαρχούσε στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου και είχε καταφέρει να θέσει υπό απόλυτο έλεγχο τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες, βουλιάζει στην κυριολεξία σε μια μαύρη τρύπα, την οποία έχει ανοίξει το ίδιο γιατί θεωρούσε ότι θα ήλεγχε μονίμως το πολιτικό και τραπεζικό σύστημα της χώρας, που ήταν απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίζει τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος. Οι νταβατζήδες της ενημέρωσης βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την απόλυτη χρεοκοπία αφού τα δάνεια των συνδεδεμένων με τη διαπλοκή τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι χαριστικές προμήθειες και οι αναθέσεις δημοσίων έργων αποτελούν πλέον παρελθόν με την πολιτική αλλαγή που έφερε ο λαός στη χώρα. ενώ συγχρόνως τους πνίγουν και τα δάνεια από τις άλλες «δουλειές» που έκαναν, εντός και εκτός της χώρας.

Οι βαρόνοι της διαπλοκής που εμφανίζονταν πανίσχυροι τα τελευταία χρόνια βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Τα χρέη των λεγόμενων μεγάλων καναλιών βρίσκονται στον αέρα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξοφληθούν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με κακουργηματικές διώξεις. Οι παράπλευρες επιχειρήσεις που είχαν αναπτύξει εμφανίζουν τοξικό τραπεζικό δανεισμό, που δεν μπορεί να αποπληρωθεί, γιατί η πραγματική αξία των επιχειρήσεων είναι ανύπαρκτη. Οι χαριστικές συμβάσεις και τα δημόσια έργα τα οποία μονοπωλούσαν εξαιτίας της διαπλεκόμενης σχέσης με το πολιτικό σύστημα, έχουν τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα. Για αυτό οι πρώην μεγαλόσχημοι παράγοντες εμφανίζονται τώρα να αδυνατούν να πληρώσουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις προς το προσωπικό, με αποτέλεσμα να απολύουν καθημερινά εργαζόμενους, να εφαρμόζουν συστήματα ατομικών συμβάσεων με μισθούς Πακιστάν και να ετοιμάζονται αναγκαστικά για μεγάλα λουκέτα. Τα κρατικοδίαιτα κανάλια και εφημερίδες μαζί με τις εταιρείες των εθνικών εργολάβων και προμηθευτών βρίσκονται ήδη σε κατάσταση πτώχευσης. Ακολουθούν αναγκαστικά την πορεία του χρεοκοπημένου και ξοφλημένου πολιτικού συστήματος. Οι νταβατζήδες έπαιξαν τα ρέστα τους στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση και έχασαν. Νόμισαν ότι θα ξεμπερδέψουν με τον Αλέξη Τσίπρα για να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη λεηλασία του δημόσιου χρήματος και τελικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα που τους οδηγεί στο περιθώριο της δημόσιας και επιχειρηματικής ζωής. Οι βαρόνοι της διαπλοκής βρίσκονται με το ένα πόδι στον Κορυδαλλό, αφού εμπλέκονται στα περισσότερα από τα σκάνδαλα τα οποία διερευνούν πλέον οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές.

Η σημαία της διαπλοκής υψώθηκε με τη λειτουργία του MEGAλου καναλιού των εκδοτών με παράνομη άδεια που είχαν εξασφαλίσει από τον Κ. Μητσοτάκη. Η υποστολή της σημαίας του καναλιού της διαπλοκής άρχισε από χθες με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Άλλωστε οι πάλαι ποτέ ισχυροί μέτοχοι δεν ενδιαφέρονται για την τύχη του καναλιού, αφού κανείς πλέον δεν μπορεί να συμμετέχει στην αύξηση κεφαλαίου, ούτε είναι κανείς διατεθειμένος να πληρώσει χρέη 120 εκατομμυρίων ευρώ για μια τηλεοπτική άδεια η οποία έχει ισχύ ακόμα τέσσερις μήνες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα… μεγάλα κανάλια που μοίραζαν τη χρυσή εποχή της λεηλασίας του δημόσιου χρήματος μισθούς - μαμούθ και τώρα οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη με κακουργηματικές κατηγορίες. Το τέλος των νταβατζήδων της διαπλοκής σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το λαό και τη χώρα.