Χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στο Μπακού με την Καμπάλα για την 1η αγωνιστική των ομίλων τουEuropa League.  Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, που απέκλεισε με δύο ισοπαλίες τον Παναθηναϊκό, παρέμεινε αήττητη και εναντίον του «Δικέφαλου του Βορρά» στην παρθενική της συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Με αρκετές αδυναμίες οι δυο ομάδες, πάλεψαν αλλά έμειναν στο «μηδέν» που είναι και δίκαιο αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος απείλησε με τον Πέλκα στο 6’ όπου με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε τη μπάλα έξω και στο 19’ στη πιο καλή του ευκαιρία με τον Μακ όπου από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Οι γηπεδούχοι στο αντίστοιχο διάστημα κατέγραψαν στο ενεργητικό τους το σουτ του Ρικαρντίνιο στο 10’ που έφυγε έξω και στο 45’ φάουλ με τον ίδιο που πέρασε η μπάλα ψηλά πάνω από το τέρμα του Όλσεν.

Στο δεύτερο μέρος η Καμπάλα έφτασε κοντά στο γκολ στο 52’ με τον Ζένιοφ που αστόχησε, ενώ στο 61’ ο Μπεζοτόσνλι είπε «όχι» σε σουτ του Μακ κρατώντας ;ανέπαφη την εστία του. Ο Όλσεν κράτησε ανέπαφη την εστία του ΠΑΟΚ  τόσο στο 68’ σε κοντινό σουτ του Ντόντο, όσο και στο 72’  σε σουτ του Γκάι, ενώ 77’ ο Φακούντο Περέιρα που δόθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Καμπάλα, λίγο έλλειψε να… τιμωρήσει τους «ασπρόμαυρους» καθώς η μπάλα έφυγε σύριζα άουτ από το δοκάρι του Όλσεν. Το ματς έγινε… ροντέο στα τελευταία λεπτά με την Καμπάλα να χάνει άλλη μία ευκαιρία στο 90’ με τον Ζενιόφ και στις καθυστερήσεις οι Ζάϊρο και Μακ δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία των Αζέρων με το 0-0 να μένει ως το τέλος.

Κίτρινες κάρτες:  Αντόνοφ, Ροντρίγκεζ, Τζαβέλας

Διαιτητής: Χαβιέ Εστράδα.(Ισπανία)

Καμπάλα: Μπεζοτόσνλι- Ντασεμίροφ, Στάνκοβιτς, Βερνιντιούμπ, Ρικαρντίνιο, Γκάϊ, Μέζα, Ζένιοφ, Αντόνοφ, Ντοντό (84’ Ζαγκάρωφ), Ζεκ (46’ Περέϊρα)

ΠΑΟΚ: Ολσεν- Βίτορ, Τζαβέλλας, Κόστα, Κίτσιου, Ροντρίγκεζ, Τζιώλης, Σάμπο (85’ Ζάϊρο), Μακ, Πέλκας (76’ Γκολάσα), Αθανασιάδης (60’ Μπερμπάτοφ)

 

Λυτρώθηκε η Ντόρτμουντ στις καθυστερήσεις

 

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου, «λύγισε» η Κράσνονταρ στο Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια πήρε τη νίκη 2-1 αλλά οι Ρώσοι κέρδισαν τις εντυπώσεις, στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου όπου μετέχει και ο ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μαμάεφ στο 12’ (0-1), αλλά ο Γκίντερ στο 45’+ και ο Κορεάτης, Παρκ στο 90’+ έδωσαν τη νίκη στη Ντόρτμουντ (2-1) η οποία έχει πλέον 11 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Παρκ, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Σμέλτσερ (86΄ Καγκάουα), Γκιουντογκάν, Γιανουζάι, Μχιταριάν, Κάστρο (61΄ Βάιγκλ), Ομπαμεγιάνγκ (72΄ Ράμος)

Κράσνονταρ (Ολεγκ Κονόνοφ): Ντίκαν, Στράνμπεργκ, Γέντρεϊτσικ, Γκράνκβιστ, Σίγκουρντσον, Μαμάεφ, Αχμέντοφ (81΄ Αρι), Περέιρα (60΄ Λαμπόρντ), Καμπορέ (70΄ Γκαζίνσκι), Πετρόφ, Σμόλοφ

 

Βαθμολογία         Ν Ι Η   Τερμ.  Β.

Ντόρτμουντ         1 0 0    2-1   3

Καμπάλα            0 1 0    0-0   1

ΠΑΟΚ               0 1 0    0-0   1

FC Κράσνονταρ      0 0 1    1-2   0

2η αγωνιστική – Πέμπτη 1 Οκτωβρίου

FC Κράσνονταρ-Καμπάλα

ΠΑΟΚ-Ντόρτμουντ

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Δημήτρης Γιαχανατζής