ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ένα βήμα πιο κοντά στον νέο ΣΥΡΙΖΑ με το Συνέδριο

2015-09-26 20:28

Τι είπε ο Τσίπρας στην πολιτική γραμματεία. Η ΚΕ θα συνεδριάσει στις 10-11 Οκτωβρίου και θα εκλέξει νέο γραμματέα. Από την επιλογή των προσώπων θα φανούν πολλά: Θα φέρει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έντονη τη σφραγίδα Τσίπρα; Και ποιος ο ρόλος των 53;

Ένα βήμα πιο κοντά στο νέο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει το συνέδριο του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2016 και την πορεία προς το οποίο περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας.

 
 
 

Η κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει στις 10-11 Οκτωβρίου και θα εκλέξει νέο γραμματέα και νέα πολιτική γραμματεία. Από την επιλογή των προσώπων θα φανούν πολλά: Θα φέρει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έντονη τη σφραγίδα Τσίπρα; Και ποιος ο ρόλος των 53, οι οποίοι είχαν θέσει προεκλογικά ως όρο τη διεξαγωγή συνεδρίου;

Κατά τη συνεδρίαση του κεντρικού πολιτικού οργάνου, ο κ.Τσίπρας έθεσε τις κατευθυντήριες γραμμές για την οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση του κόμματος ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την αναγκαιότητα της αντιστοίχησης του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνική του δυναμική και την επιρροή που έχει στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, αλλά και βελτίωσης της κομματικής λειτουργίας , μέσα από την ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών.

Τέλος, αποφασίστηκε ότι η κεντρική επιτροπή θα συνεδριάσει στις 10-11 Οκτώβρη και θα εκλέξει πολιτική γραμματεία και γραμματέα που θα αναλάβουν την ευθύνη της οργανωτικής ανασυγκρότησης και της πορείας του κόμματος προς το συνέδριο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ούτως ή άλλως ότι το 2016 θα είναι συνεδριακή χρονιά, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το ιδρυτικό συνέδριο του 2013 και κάθε τρία χρόνια πραγματοποιείται συνέδριο βάσει καταστατικού.

Ο γραμματέας που θα εκλεγεί τώρα θα αναλάβει να ανοίξει τις οργανώσεις, ώστε να διεξαχθεί το αργότερο ως την Άνοιξη ένα "ανοιχτό" συνέδριο.