Από τη Δράμα συμμετείχαν ομάδες
από Ξηροπόταμο , Πετρούσα, Βώλακα,
Μοναστηράκι Μαυρολεύκη, Πύργοι, Παγονέρι
Ήχοι από χιλιάδες κουδούνια ήχησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίνοντας το έναυσμα για τη δεύτερη κωδωνοφορία που διοργανώνεται στην πόλη, από την ομάδα δράση «Οι Δρόμοι του Κουδουνιού».
Χορεύοντας και χτυπώντας τα κουδούνια, μέσω της παραλιακής οδού της Θεσσαλονίκης, μετέφεραν ένα μήνυμα αισιοδοξίας μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Περισσότερες από 25 ομάδες κουδουνοφόρων με 1.500 συμμετέχοντες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αναστάτωσαν ευχάριστα τη βροχερή Θεσσαλονίκη. Φέτος είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετείχαν και ομάδες από το εξωτερικό, όπως αυτή του Κάρλοβο της Βουλγαρίας, αλλά και από Σερβία και Τουρκία.
Οι κουδουνοφόροι ξεκίνησαν από το Λευκό Πύργο και κατέληξαν στην πλατεία Αριστοτέλους όπου στήθηκε εξέδρα, ενώ συνέχισαν να κινούνται στους δρόμους της πόλης έως τις 5 το απόγευμα.
Η κάθε ομάδα, μόλις έφτανε στην πλατεία Αριστοτέλους, αναπαριστούσε τα δρώμενα της περιοχής της, ενώ ξεχωρίσαν για μια ακόμη φορά , για τη μεταμφίεση, «μασκαράδες» από τη Δράμα, το Σοχό Θεσσαλονίκης, την Κοζάνη, τις Σέρρες, κ.α. περιοχές, που έχουν παράδοση στο αποκριάτικο έθιμο της κωδωνοφορίας.
Η 2η Κωδωνοφορία, εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Δρόμοι του Κουδουνιού», που διοργανώνονται από Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης, με τη συμμετοχή φορέων της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα έθιμα, οι μεταμφιεσμένοι κωδωνοφόροι (που ονομάζονται «Μπουμπουσάρια», «Αράπηδες», «Μπαμπόγεροι», ανάλογα με την κάθε περιοχή) εμφανίζονται στα μέσα στο χειμώνα. Εκφράζουν την επιθυμία των κατοίκων να ξορκίσουν το απρόβλεπτο, το θάνατο, τις θεομηνίες που καταστρέφουν τις σοδειές και γενικά κάθε κακό και απρόβλεπτο γεγονός.