ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τανγκό στο «Μαρακανά»

2014-07-10 07:22

Η «αλμπισελέστε» με ήρωα τον Ρομέρο κατάφερε να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να περάσει στον τελικό του Μουντιάλ σηκώνοντας την κούπα μέσα στο «Μαρακανά» καθώς επικράτησε στα πέναλτι 4-2 (ο-ο κ.α) της Ολλανδίας παίρνοντας το μεγάλο εισιτήριο για την Κυριακή (13/7- 23:00)

«Σαν παίκτης το να κερδίσεις ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ό,τι καλύτερο. Είναι κάτι που ονειρεύεσαι από παιδί. Θα κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα. Το να παίξεις σε έναν τελικό Μουντιάλ με την εκπληκτική ατμόσφαιρα του Μαρακανά, είναι κάτι που κάθε παίκτης ονειρεύεται, αλλά πρώτα πρέπει να βρεθούμε εκεί», είχε πει λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας με την Ολλανδία, ο Λιονέλ Μέσι. Όπερ και εγένετο!

Εικοσιτέσσερα χρόνια περίμενε η Αργεντινή για να διεκδικήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας  και μάλιστα μέσα στο σπίτι της «μισητής» αντιπάλου της

Εικοσιτέσσερα χρόνια περίμενε η Αργεντινή για να διεκδικήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και μάλιστα μέσα στο σπίτι της «μισητής» αντιπάλου της

Σε ένα συγκλονιστικό ημιτελικό στην «Αρένα Κορίνθιας», η Αργεντινή είχε καρδιά, ψυχή, και ήρωα στα πέναλτι τον Ρομέρο για να αποκλείσει (4-2) στη ρωσική ρουλέτα την Ολλανδία και να πάει στον τελικό του Μουντιάλ κόντρα στη Γερμανία.
Σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα, δυνατές μονομαχίες και αλληλοεξόντωση των ατού των δυο ομάδων,  το 0-0 (με εξαίρεση τις ευκαιρίες του Ρόμπεν στο 89’ έσωσε την ‘’αλπισελέστε" ο Μαστσεράνο, και Παλάσιο στο 115’) ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα τόσο στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όσο και στην παράταση. Τίποτα δεν άλλαξε και στο έξτρα μισάωρο με τις δύο φιναλίστ να οδηγούνται στην άχαρη και ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η Αργεντινή με  ήρωα τον Σέρχιο Ρομέρο που έπιασε δύο πέναλτι,( Φλάαρ και Σνάιντερ) οδήγησε  τους συμπαίκτες του και τον Σαμπέγια στο Μαρακανά, όπου θα συναντήσουν την ερχόμενη Κυριακή την Γερμανία, επιστρέφοντας σε τελικό έπειτα από το 1990, επί εποχής Μαραντόνα.

Έτσι το Σάββατο (12/7), Βραζιλία και Ολλανδία θα αναμετρηθούν στον μικρό τελικό της παρηγοριάς , και την Κυριακή (13/7), Γερμανία και Αργεντινή θα συγκρουστούν  για τρίτη φορά μεταξύ τους στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

 

 
Οι συνθέσεις:
 
 
Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Ίντι (46’ Γιάνμαατ), Ντε Φράι, Φλάαρ, Κάουτ, Μπλίντ, Ντε Γιονγκ (62’ Κλάσι), Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (96’ Χούντελαρ) 
 
 
Αργεντινή (Αλεχάνδρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Ρόχο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Μασεράνο, Μπίλια, Πέρες (82’ Παλάσιο), Λαβέτσι (100’ Ροντρίγκεζ), Μέσι , Ιγκουαΐν (82’ Αγκουέρο)
 

Με ήρωα τον  Ρομέρο...η  «αλμπισελέστε πέρασε στον τελικό του Μουντιάλ Με ήρωα τον Ρομέρο...η «αλμπισελέστε πέρασε στον τελικό του Μουντιάλ

 

https://www.enet.gr