Από το "σπίτι" του, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, σηκώνει άγκυρα από σήμερα και για μία εβδομάδα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της πόλης, που φέτος συμπληρώνει τα 20 του χρόνια. Έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια διακριτή, εντός και εκτός συνόρων, καλλιτεχνική φυσιογνωμία, φιλοξενεί και αυτή τη χρονιά μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της σύγχρονης ελληνικής και διεθνούς χορευτικής δημιουργίας.

Την αυλαία του του 20ού Φεστιβάλ θα σηκώσει σήμερα το Nederlands Dans Theater και ο χορογράφος του Πωλ Λάιτφουτ, που ανέλαβε από το 2011 τα ηνία της ομάδας μετά τον Γίρζι Κύλιαν.

Το διεθνούς φήμης χορευτικό συγκρότημα θα παρουσιαστεί με την ομάδα των νεότερων δεξιοτεχνών του, το NDT 2, που θα ερμηνεύσει, σήμερα και αύριο, τέσσερις χορογραφίες. Πρόκειται για τα έργα Gods and Dogs (2008), την εκατοστή χορογραφία του Γίρζι Κύλιαν, Shutters Shut και Subject to Change (2003) του χορογραφικού δίδυμου Σολ Λεόν και Πωλ Λάιτφουτ και Cacti (2008) του Σουηδού χορογράφου Αλεξάντερ Έκμαν.

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί αύριο με το χορευτικό σόλο του Christian Rizzo Το μάτι που θα προστατέψεις αυτό είναι που θα πληγωθεί, που ερμηνεύει ο Τούρκος χορευτής Kerem Gelebek, ενώ το Σαββατοκύριακο, στο Αμφιθέατρο του Κάστρου, θα παρουσιαστεί το Badke, μια συνεργασία Βέλγων και Παλαιστινίων καλλιτεχνών, από το Βασιλικό Φλαμανδικό Θέατρο (KVS), τα Ballets C de la B και το Ίδρυμα A.M. Qattan από τη Ραμάλα.

https://www.avgi.gr