ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι πράσινοι «μπέμπηδες» Κυπελλούχοι Ελλάδος

2014-04-26 23:34

Ένα εκπληκτικός Παναθηναϊκός κατέκτησε εμφατικά το 18ο τρόπαιο στην ιστορία του, επικρατώντας του ΠΑΟΚ 4-1, έχοντας σε τρομερή βραδιά τον «La Bomba», Μάρκους Μπέργκ, που πέτυχε τρία υπέροχα γκολ!

Οι πράσινοι "μπέμπηδες" με το Κύπελλο στα χέρια Οι πράσινοι "μπέμπηδες" με το Κύπελλο στα χέρια

Τα τρομερά «μωρά» του Γιάννη Αναστασίου ήρθαν με κεκτημένη ταχύτητα στον 72ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, συνεχίζοντας τις εκπληκτικές τους εμφανίσεις σε ολόκληρο το δεύτερο γύρο της φετινής Super League. Οι «πράσινοι» με όπλο το εκπληκτικό πάσινγκ γκείμ στο χώρο του κέντρου, την δυνατή γραμμή κρούσης που διαθέτουν και την εξαιρετική φυσική τους κατάσταση, δεν άφησαν κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους. Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα διαβασμένος  στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του Αναστασίου να έχουν επιβάλει τον ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ασκώντας ασφυκτικό πρέσινγκ σε αυτούς του ΠΑΟΚ ενώ έφευγαν… σφαίρα σε κάθε δυνατότητα αντεπίθεσης. Οι Θεσσαλονικείς που ήταν μουδιασμένοι και έψαχναν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι να τα βρουν το πλήρωσαν.
 
Σε μια αμυντική τους αδράνεια, ο Μπεργκ δεν τιμώρησε το λάθος  τους και με «βολίδα» από κοντά άνοιξε το σκορ μόλις στο 15’. Από εκείνο το σημείο και μετά οι παίκτες του Γεωργιάδη αφυπνίστηκαν, πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις, όταν ο Σαλπιγγίδης αρχικά με  κεφαλιά στο 37΄ είδε την μπάλα να σταματάει  στο δοκάρι και στη συνέχεια στην προβολή πάλι από τόσο κοντά δεν την έπιασε!
 
«La Bomba»... Μπέργκ 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικός εφιάλτης για τον «δικέφαλο του Βορρά» καθώς ο Παναθηναϊκός μπήκε αφηνιασμένος στον αγωνιστικό χώρο και μέσα σε τέσσερα λεπτά κλείδωσε την νίκη.  Ο Μπεργκ στο 50’ σε μια φάση που έδειξε την κλάση του, «ψάρωσε» τον Γλύκο πως θα πάει για σέντρα, είδε την κλειστή γωνία του ανοιχτή και τον «εκτέλεσε» κάνοντας το 2-0. Και  σα να μην έφτανε αυτό για τους Θεσσαλονικείς , ο Καρέλης  στο 54’ με δυνατή κεφαλιά έβαλε το τρίτο τέρμα για τους «πράσινους» μέσα σε πανδαιμόνιο!
 
Οι παίκτες του Γεωργιάδη πλέον είχαν πετάξει λευκή πετσέτα στον αγωνιστικό χώρο και το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής, όταν σε πέναλτι που κέρδισε ο Λίνο το  μετουσίωσε σε γκολ ο Βούκιτς (70’).  Η ονειρική βραδιά για τον Παναθηναϊκό έκλεισε όπως άρχισε …με τον τρελόΣουηδό στο 88’ μετά από εκπληκτική ενέργεια στην «διαλυμένη» άμυνα του ΠΑΟΚ και με εξίσου φοβερό σουτ στη γωνία του Γλύκου, να γράφει  το τελικό 4-1 και να στέλνει τους 22.000 πράσινους στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στα ουράνια!
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 
 
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Λάζαρ (55’ Βούκιτς), Κάτσε, Σκόνδρας, Λούκας (55’ Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης. 
 
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Μέντες, Αμπέντ (75’ Λαγός), Ζέκα, Μπεργκ, Καρέλης (71’ Ατζαγκούν)
 

 

Το πήρε μόνος του ο Σουηδός... Το πήρε μόνος του ο Σουηδός...